Un magnat rus a fost ținta unei tentative de asasinat după ce ar fi crescut prețul ouălor

Un magnat rus a fost ținta unei tentative de asasinat după ce ar fi crescut prețul ouălor

Un magnat rus al ouălor a supraviețuit unei tentative de asasinat la două zile după ce autoritățile au început să-l ancheteze pentru o presupusă manipulare a prețurilor, relatează The Telegraph.

Ghennadi Shiriaev FOTO Captură Foto via The Telegraph

Atacul asupra lui Ghennadi Shiriaev survine pe fondul isteriei creată în Rusia de prețul în creștere al ouălor, care s-au scumpit atât de mult încât au ajuns să fie dăruite drept cadouri de Crăciun, obligând Kremlinul să promită că va lua măsuri.

Shiriaev se afla la volanul BMW-ul său 4x4 lângă fabrica sa de ouă pe 27 decembrie, în regiunea centrală a Rusiei Voronej, când a fost atacat de un bărbat care a tras spre el de două ori, dar a ratat ținta.

Poliția nu a anunțat încă un motiv, deși canalul de știri Mash Telegram a transmis că a fost atacat de „localnicii care erau nemulțumiți de creșterea prețurilor” produselor sale.

Magnatul deține ferma de păsări Tretiakovskaia. Cu două zile înainte de tentativa de omor, autoritățile au deschis un dosar împotriva lui și a altor doi producători din cauza creșterii prețului ouălor.

Acesta a crescut cu peste 50 la sută în ultimele trei luni, fapt care i-a revoltat pe rușii de rând care le consideră un aliment de bază.

Kremlinul este nervos

Creșterile de preț au deranjat și Kremlinul cu mai puțin de trei luni înainte de alegerile prezidențiale pe care Vladimir Putin dorește să le folosească ca o manifestare publică a sprijinului pentru războiul său din Ucraina.

Kremlinul a fost nevoit să emită declarații în care neagă penuria de ouă și a pus în aplicare planurile sale de urgență de a cumpăra tone de ouă din străinătate și de a renunța la taxele de import pentru a scădea prețurile. Totodată, a ordonat serviciilor de securitate FSB să aresteze pe oricine suspectat că stochează ouă.

Analiștii au explicat că prețurile mari la energie și sancțiunile occidentale au făcut ca creșterea găinilor și producția de ouă să fie scumpe în Rusia.

Zeci de videoclipuri cu oameni stând la coadă în zori pentru a cumpăra ouă ieftine din dube au fost încărcate pe rețelele de socializare, iar în regiunea Vologda, un deputat în parlamentul regional al partidului de guvernământ Rusia Unită s-a fotografiat dând cutii de ouă personalului său drept cadouri pentru tradiționalele festivități ortodoxe de Anul Nou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?