Un medic care spunea că pentru o mită de doar 200 de lei nu urcă în sala de operaţii, condamnat cu suspendare

Un medic care spunea că pentru o mită de doar 200 de lei nu urcă în sala de operaţii, condamnat cu suspendare

Colonelul Radu Viorel Vrăcioiu, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti, a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel Bucureşti la 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era acuzat de luare de mită şi instigare la luare de mită.

Medicul a devenit celebru după ce i-a reproşat unei paciente că i-a dat o sumă prea mică de bani pentru o intervenţie chirurgicală, spunându-i că pentru 200 de lei nici nu urcă în sala de operaţii.

Curtea Militară de Apel Bucureşti a respins apelul lui Radu Viorel Vrăcioiu şi a menţinut pedeapsa aplicată în iulie 2021 de către Tribunalul Militar Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Judecătorii au stabilit ca Radu Viorel Vrăcioiu să stea sub supraveghere 3 ani, perioadă în care este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele două entităţi: Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti şi Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti.

De asemenea, colonelul nu poate exercita funcţia de medic în sistemul public de sănătate pe o durată de 2 ani.

Colonelul Radu Viorel Vrăcioiu a fost trimis în judecată de DNA în martie 2019, pentru luare de mită (două fapte) şi instigare la dare de mită.

Pe 29 noiembrie 2018, medicul a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce lua mită 500 de lei de la un bărbat în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale pentru soţia sa.

Medicul a fost denunţat la DNA, după ce acesta i-a reproşat cu două zile în urmă pacientei, înainte de efectuarea operaţiei, faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o dea, spunându-i că pentru aceşti bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii.

În aceeaşi zi, Radu Viorel Vrăcioiu a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. A intrat în salon şi, deoarece nu-i ajungeau banii, a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului pentru a fi înmânată mai departe anestezistului.

Procurorii nu au putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist.

Anchetatorii au mai stabilit că, pe data de 28 noiembrie 2018, pentru o intervenţie medicală asemănătoare, Radu Viorel Vrăcioiu a primit de la o altă pacientă suma de 500 lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina