Un medic de la conducerea SCJU Arad cere Ministerului Sănătăţii asumarea unui protocol terapeutic pentru COVID-19

Un medic de la conducerea SCJU Arad cere Ministerului Sănătăţii asumarea unui protocol terapeutic pentru COVID-19

Medicul arădean Adrian Wiener, care conduce principalul spital din judeţ în care sunt trataţi pacienţii COVID-19, cere Ministerului Sănătăţii să îşi asume un protocol terapeutic pentru această boală şi să aducă precizări legate de împărţirea pacienţilor în funcţie de vârstă.

Adrian Wiener, care este senator USR şi a revenit în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru a profesa în timpul pandemiei, afirmă, într-un comunicat de presă remis miercuri, că în ultimele luni "s-au încercat succesiv diverse abordări terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi", dar "sunt multe informaţii, studii parţiale, comunicări intermediare legate de eficienţa acestor regimuri terapeutice".

"Ca medic angajat direct în asistenţa medicală acordată pacienţilor cu COVID-19 în această perioadă, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat în funcţie de informaţiile şi experienţa altor ţări. E vorba de practica unitară optimă pentru toţi pacienţii cu COVID-19 în România, în condiţiile în care ultimul protocol asumat de Ministerul Sănătăţii a fost emis în 26 martie", arată Wiener.

Medicul arădean mai cere ministerului să spună dacă procedura împărţirii pacienţilor "în funcţie de 'vârsta de boală' are raţiune ştiinţifică, dacă există studii sau aserţiuni ştiinţifice care să o justifice".

"De multe ori presupune mutarea pacienţilor dintr-un salon în altul sau blocarea unor paturi în saloane cu pacienţi care se menţin pozitivi pentru o perioadă mai lungă", explică Adrian Wiener în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea