Un medic din Germania afirmă că nu a mai văzut niciodată atâţia oameni bolnavi

Un medic din Germania afirmă că nu a mai văzut niciodată atâţia oameni bolnavi

Numărul persoanelor care suferă de infecţii sau boli a ajuns la dimensiuni istorice în Germania, afirmă un medic de la ATI, citat sâmbătă de dpa. Sunt semnalate și probleme la livrarea anumitor medicamente.

Îmbolnăvirile sunt în creștere. Foto Shutterstock

Medicul spune că, în multe regiuni, aproape toate paturile de la ATI sunt ocupate.

Rata de îmbolnăvire în rândul populaţiei este extrem de ridicată în prezent. Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva", a declarat preşedintele Societăţii germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgenţă, Christian Karagiannidis, pentru ediţia de sâmbătă a ziarului Rheinische Post, potrivit Agerpres .

„Gamă de boli”

Medicul aratăcă infecţiile cu coronavirus nu mai reprezintă principala problemă.

„În acest moment ne confruntăm cu o largă gamă de boli: gripă, virusul respirator RSV, coronavirus şi alte afecţiuni respiratorii, plus urgenţele obişnuite", a explicat medicul, potrivit sursei citate.

Dincolo de numărul extrem de ridicat de pacienţi, spitalele din Germania se mai confruntă în prezent cu probleme la livrarea anumitor medicamente.

Karagiannidis recomandă statulului ca, împreună cu producătorii locali, să asigure producerea şi stocarea din timp a anumitor medicamente, astfel încât acestea să fie mereu disponibile în cantităţi suficiente.

Acest lucru va fi costisitor, dar consider că este îngrijorător pentru o ţară ca Germania să se confrunte cu astfel de penurii, mai ales în acest an, cu atâtea infecţii", a subliniat el.

Ministrul Sănătăţii din executivul bavarez, Klaus Holetschek, a cerut la rândul său guvernului german în comentarii pentru Rheinische Post să convoace înainte de sărbători o reuniune de urgenţă pentru a găsi o soluţie, împreună cu reprezentanţii sectorului medical şi industrial, în legătură cu problema penuriei de medicamente, scrie Agerpres.

Amintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a sublinia, în octombrie, că Europa trebuie să rămână în alertă în această perioadă, deoarece numărul cazurilor de COVID-19 şi cel al cazurilor de gripă au început să crească .

Sezonul de boli virale din această toamnă se dovedește a fi foarte zgomotos. Numărul copiilor internați cu boli respiratorii care au nevoie de oxigen a explodat în Occident.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...