Un medic neurolog în vârstă de 101 ani a explicat care e secretul longevității sale

Un medic neurolog în vârstă de 101 ani a explicat care e secretul longevității sale

Dr. Howard Tucker a împlinit recent 101 și încă lucrează cu normă întreagă ca neurolog la mai multe spitale și clinici din jurul orașului Cleveland - SUA, potrivit Mediafax . Medicul a împărtășit cele patru secrete ale sale pentru o viață lungă și fericită.

FOTO Facebook Guinness World Records

S-a născut pe 10 iulie 1922 în Ohio, este căsătorit cu o fostă studentă la medicină, devenită psihiatru (acum în vârstă de 66 de ani) și are patru copii și zece nepoți.

În podcastul Mindbodygreen a admis că genetica poate juca un rol important (tatăl său obișnuia să meargă singur la cină în fiecare seară, la vârsta de 95 de ani, după moartea soției), dar potrivit mărturisirilor sale, secretul longevității în cazul său constă în plăcerea de a munci, relațiile cu cei din jur și unele alegeri referitoare la stilul de viață, cum ar fi moderația, exercițiile fizice de câteva ori pe săptămână și lipsa fumatului.

„Genetica este un avantaj, dar nimic mai mult”, a precizat Dr. Howard Tucker.

Pornind de la secrete longevității sale, neurologul a făcut câteva recomandări:

1 Nu vă retrageți (complet)!

„Cred că pensionarea rămâne dușmanul longevității”, a spus Dr. Howard Tucker care a explicat că este este crucial să rămânem interesați de lumea noastră pe măsură ce înaintăm în vârstă și că munca din plăcere este o modalitate ideală de a face acest lucru.

2 Gândiți tinerește!

Neurologul a mărturisit că are o atitudine optimistă și tinerească și își face constant planuri de viitor: își dorește să meargă în excursii în Alpi.

3 Rămâneți activi !

Dincolo de faptul că merge la serviciu în fiecare zi, Howard Tucker face și exerciții fizice de câteva ori pe săptămână.

4 Construiți relații de iubire!

Medicul a mărturisit că nu ar putea trăi fără soția sa și că se se bucură din plin de viața de familie. Recomandă să renunțăm la ură, care provoacă tensiuni, și la judecarea celorlalți.

„Cheia unei relații de iubire este să faci compromisuri și să recunoști când greșești”, a spus neurologul, potrivit Mediafax.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?