Un medicament al Pfizer pentru tratarea alopeciei a fost aprobat în SUA

Un medicament al Pfizer pentru tratarea alopeciei a fost aprobat în SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a autorizat un remediu dezvoltat de compania americană Pfizer pentru tratarea pierderii părului cauzată de alopecie, relatează Reuters.

Jada Pinkett Smith suferă de alopecie. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Medicamentul, Litfulo, a fost autorizat pentru utilizarea în cazul adolescenților cu vârste de minimum 12 ani care se confruntă cu alopecia areata severă (AA), o afecțiune cu caracter autoimun.

În urma hotărârii Administrației pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite, Litfulo a devenit primul medicament, care urmează să fie disponibil în următoarele săptămâni, aprobat pentru tratarea acestei afecțiuni la minori.

În plus, acesta este cel de-al doilea tratament sistemic care a fost aprobat după Olumiant al companiei Eli Lily, folosit pentru tratarea acestei afecțiuni la adulți.

AA afectează oamenii de toate vârstele şi, nu neobişnuit, afectează adolescenţii şi populaţia mai tânără, aşa că a avea un medicament aprobat pentru adolescenţi este un pas înainte semnificativ”, a declarat înainte de hotărârea FDA Brett King, profesor asociat de dermatologie la Yale School of Medicine.

În timp ce alte tratamente pentru AA vizează doar unele porțiuni afectate ale corpului, tratamentele sistemice țintesc cauza bolii și au un efect asupra întregului organism, inclusiv asupra sistemului imunitar.

În SUA, 300.000 de oameni se confruntă anual cu AA. Afecțiunea a atras atenția după ce actrița Jada Pinkett Smith, care suferă de boala autoimună care duce la pierderea părului, a fost în centul unui incident neplăcut la Premiile Oscar din anul 2022.

Compania americană ar putea fixa prețul medicamentului său în raport cu Olumiant, a transmis Keith Tapper, analist la BMO Capital, înainte ca FDA să-l autorizeze.

Pfizer a înaintat cererea către FDA pe baza rezultatelor obținute în urma unui studiu în stadiu intermediar sau final, care a arătat o acoperire a părului de 80% după șase luni de folosire a medicamentului, față de un placebo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat