Un mega eveniment programat în seara de Revelion a fost anulat: „E urât ce au făcut, dar e legal”

Un mega eveniment programat în seara de Revelion a fost anulat: „E urât ce au făcut, dar e legal”

Un festival care ar fi trebuit organizat de Consiliul Județean Timiș în noaptea de Revelion pentru a marca încheierea anului în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii a fost anulat pentru că licitația a fost contestată.

Festivalul Luminilor de la Timișoara, programat în seara de Revelion, a fost anulat FOTO Arhivă

În noaptea de Revelion 2022/2023, Consiliul Județean Timiș a organizat Festivalul Luminilor, un spectacol grandios menit să marcheze intrarea în anul în care Timișoara a devenit Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul ar fi trebuit să se repete în acest an, în seara de Revelion.

Joi 28 decembrie 2023, Muzeul Banatului, responsabil de gestionarea evenimentului, a anunțat că Festivalul Luminilor nu mai poate avea loc în noaptea de Revelion și va fi reprogramat.

„Au fost două firme. Firma care a câștigat licitația, Live Rental, a fost dispusă să facă evenimentul chiar și de mâine. Nu era nicio problemă. Evenimentul avea loc și ieșea ceva frumos, doar că Balvia (nr Balvia Development), nemulțumită de rezultat a depus contestație în ultimul moment și licitația sa blocat, evenimentul sa amânat. Nu mă așteptam ca Baldia să facă contestație și să blocheze un eveniment, în a vedea că a colaborat cu muzeul și Consiliul Județean și anul acesta și anul trecut. Au făcut contestația doar ca să blocheze evenimentul. E foarte urât ce au făcut, dar este decizia lor, este legal” , a declarat directorul Muzeului Banatului Timișoara Claudiu Ilaș.

„E un eveniment care s-a bucurat de mare succes”

Reprezentanții firmei care a contestat licitația nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a declarat că evenimentul care ar fi trebuit să aibă loc de Revelion va fi reprogramat la o dată ulterioară, după finalizarea tuturor procedurilor legale.

„Am primit cu tristețe vestea că nu se poate organiza anul acesta Festivalul Luminilor din cauza acestor proceduri, dar legea trebuie respectată, urmând a stabili o dată ulterioară în cursul anului 2024 pentru organizarea evenimentului. E un eveniment care s-a bucurat de mare succes, dorim să îl continuăm și în anii următori” , a declarat președintele CJ Timiș.

Valoarea contractului pentru organizarea Festivalului Luminilor este de 1.250.000 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat