Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea. Pilotul a murit.

Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea. Pilotul a murit.

Un avion MIG 21 Lancer al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit sâmbătă după prânz în zona stației de taxare de la Fetești, județul Ialomița, unde se află Baza 86 Aeriană Fetești.

Pilotul aeronavei, în vârstă de 36 de ani, și-a pierdut viața, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor. 

Aeronava participa la un show aviatic organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise la Baza 86 Aeriană și s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei.

Cele peste 4.000 de persoane prezente la Baza Aeriană pentru a asista la mitingul aerian de la au fost evacuate.

”L-am pierdut astăzi pe locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie durerea pe care această pierdere cumplită o provoacă Armatei României. Condoleanțe familiei îndoliate. Dummezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.
Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...