Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea. Pilotul a murit.

Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea. Pilotul a murit.

Un avion MIG 21 Lancer al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit sâmbătă după prânz în zona stației de taxare de la Fetești, județul Ialomița, unde se află Baza 86 Aeriană Fetești.

Pilotul aeronavei, în vârstă de 36 de ani, și-a pierdut viața, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor. 

Aeronava participa la un show aviatic organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise la Baza 86 Aeriană și s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei.

Cele peste 4.000 de persoane prezente la Baza Aeriană pentru a asista la mitingul aerian de la au fost evacuate.

”L-am pierdut astăzi pe locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie durerea pe care această pierdere cumplită o provoacă Armatei României. Condoleanțe familiei îndoliate. Dummezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale