Un miliardar prieten al fiicei lui Putin a sfidat sancțiunile pentru a importa în Rusia cele mai bune vinuri din lume

Un miliardar prieten al fiicei lui Putin a sfidat sancțiunile pentru a importa în Rusia cele mai bune vinuri din lume

Compania Ryatiko, a miliardarului farmaceutic Alexey Repik, a adus zece sticle de vin Henri Jayer, evaluate la 184.000 de lire sterline pe sticlă, la o licitație organizată de Christie's în 2020.

Alexey Repik și Vladimir Putin FOTO Președinția Rusiei

Ryatiko a importat, de asemenea, 200 de soiuri de vinuri mai rare din Burgundia, Bordeaux și Piemont, fiecare dintre acestea costând peste 12.000 de lire sterline pe sticlă.

Documentele publice depuse la registrul de stat al produselor alcoolice din Rusia arată că firma lui Repik, care anterior se ocupa de sosul de soia, a importat vinuri europene în valoare de 3,5 milioane de lire sterline numai în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut, potrivit unei investigații a publicației ruse Insider, scrie news.yahoo.com.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unei interdicții specifice a UE pentru companiile care exportă vin în Rusia în valoare de peste 300 de euro pe sticlă.

Nu este clar cum a reușit Ryatiko să ocolească sancțiunile. The Insider a sugerat că ar fi putut angaja o companie din UE care fie a ascuns valoarea reală a vinurilor, fie a făcut să pară că marfa urma doar să tranziteze Rusia în drum spre o altă destinație.

Alexey Repik FOTO; Președinția Rusiei

Alexey Repik FOTO; Președinția Rusiei

Repik, cunoscut mai bine ca proprietar al R-Pharm, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Rusia, a fost estimat la 1,4 miliarde de dolari înainte de invazia din Ucraina.

El a fost mult timp descris ca fiind prietenul Katerinei Tihonova, fiica cea mică a lui Putin.

O investigație realizată anul trecut de Der Spiegel din Germania și iStories din Rusia a citat manifeste de zbor care arătau că dna Tihonova a folosit un avion privat deținut de compania offshore a dlui Repik.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria