Un milion de persoane, aşteptate la Varşovia pentru a participa la o manifestaţie organizată de opoziţie

Un milion de persoane, aşteptate la Varşovia pentru a participa la o manifestaţie organizată de opoziţie

Un milion de persoane sunt aşteptate duminică la Varşovia, la apelul opoziţiei, pentru a lua parte la o manifestaţie menită să încurajeze mobilizarea la alegerile legislative din 15 octombrie în această ţară guvernată timp de opt ani de naţionalişti eurosceptici, relatează AFP şi dpa.

„Marşul unui milion de inimi”, aşa cum l-a numit fostul premier şi lider al formaţiunii Platforma Civică (PO), Donald Tusk, urmează să înceapă duminică la prânz (10:00 GMT), notează Agerpres.

El va marca „unul dintre cele mai mari evenimente” din istoria modernă a Poloniei şi se va număra printre „cele mai mari manifestaţii din Europa din ultimii ani”, a declarat Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European.

„Nu ne vor intimida, nu ne vor reduce la tăcere. Este esenţial ca toată Polonia să vadă ca nimeni nu se mai teme de ei”, a declarat Tusk joi la o reuniune publică la Elblag (nord), referindu-se la partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare de opt ani.

Participanţi veniţi din toată ţara sunt aşteptaţi la marşul de duminică, organizat cu două săptămâni înainte de alegerile legislative.Fostul preşedinte şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1983, Lech Walesa, a anunţat că va participa la marş, la fel ca mai mulţi lideri ai partidelor de opoziţie.

Duminică, liderii PiS vor organiza la rândul lor un miting în oraşul Katowice, din sudul ţării.La începutul lunii iunie, aproximativ 500.000 de persoane - potrivit organizatorilor - au ieşit în stradă la Varşovia la apelul Platformei Civice a lui Donald Tusk, pentru a protesta împotriva „costului ridicat al vieţii, fraudei şi a minciunilor” şi pentru a susţine „democraţia, alegerile libere şi UE”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat