Un milionar chinez a cumpărat un tablou al lui Picasso cu 29,9 milioane de dolari

Un milionar chinez a cumpărat un tablou al lui Picasso cu 29,9 milioane de dolari

Omul de afaceri chinez Wang Zhongjun, unul dintre cei mai bogați oameni din țară și președinte al studiourilor de film Huayi Brothers, a cumpărat la licitație un tablou al lui Picasso pentru suma de 29,9 de milioane de dolari, a informat vineri presa oficială citată de EFE. Wang Zhongjun a cumpărat tabloul intitulat 'Femme au chignon dans un fauteuil' (1948), un portret al lui Francoise Gilot, amanta celebrului pictor spaniol, vândut marți la o licitație organizată la New York de casa Sotheby's.

Portretul făcea parte din colecția de opere a familiei Goldwyn, fiind cumpărat în 1956 de legendarul producător de la Hollywood, Samuel Goldwyn (tatăl).

'M-am îndrăgostit de tablou și de povestea lui. Familia Goldwyn este o legendă în această industrie iar în această pânză văd nu doar geniul lui Pablo Picasso, ci și viziunea creatoare a lui Samuel Goldwyn', a declarat Wang presei chineze.

Deși familia Goldwyn este cunoscută pentru extraordinara sa contribuție la industria hollywoodiană, Samuel Goldwyn tată și fiu erau colecționari împătimiți și au achiziționat numeroase opere de artă de-a lungul a peste 50 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă