Un ministru britanic susţine loviturile ucrainene împotriva unor ţinte ruse folosind arme străine

Un ministru britanic susţine loviturile ucrainene împotriva unor ţinte ruse folosind arme străine

Un ministru britanic şi-a exprimat sprijinul pentru loviturile ucrainene asupra unor ţinte militare din spatele liniilor ruse, chiar dacă armele utilizate ar fi furnizate de Londra, relatează marţi Press Association şi dpa.

Ministrul forţelor armate James Heappey a afirmat că sunt ''toate şansele'' ca forţele Moscovei să fie respinse cu sprijinul furnizat Kievului de către aliaţi.

El a respins însă afirmaţia ministrului de externe rus Serghei Lavrov potrivit căreia aliaţii occidentali ''toarnă gaz pe foc'' prin faptul că livrează Ucrainei putere de foc.

Atunci când a fost întrebat dacă Marea Britanie susţine loviturile ucrainene asupra depozitelor de combustibili din Rusia, Heappey a răspuns: ''Evident''. El a declarat pentru Times Radio că este ''absolut legitim pentru Ucraina să ţintească Rusia în adâncime pentru a perturba logistica ce, dacă nu ar fi perturbată, ar contribui direct la moartea şi carnagiul de pe pământul ucrainean''.

Demnitarul britanic a adăugat că nu este ''neapărat o problemă'' dacă arme donate de ţara sa sunt utilizate pentru a lovi ţinte de pe teritoriul rus. ''Există o mulţime de ţări în lume care operează echipamente care au fost importate din alte ţări; atunci când aceste piese de echipament sunt folosite tindem să nu învinovăţim ţara care le-a produs, ci ţara care le foloseşte'', a adăugat el.

Comentariile lui James Heappey confirmă poziţia exprimată anterior de Londra.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov avertizase că ameninţarea unui conflict nuclear ''nu ar trebui să fie subestimată''. El a acuzat forţele NATO că ''toarnă gaz pe foc'' prin furnizarea de arme Ucrainei şi că astfel provoacă ''al Treilea Război Mondial''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia