Un ministru spaniol demisionează din cauza suspiciunilor privind modul în care a obţinut un titlu de master

Un ministru spaniol demisionează din cauza suspiciunilor privind modul în care a obţinut un titlu de master

Ministrul spaniol al sănătăţii, Carmen Monton, a demisionat marţi, după ce presa a dezvăluit nereguli în modul în care a obţinut un titlu de master, informează Reuter. Ea este a doua membră a guvernului condus de premierul Pedro Sanchez care demisionează în mai puţin de patru luni.

Site-ul de ştiri eldiario.es a publicat luni informaţia că Monton a primit note fără a participa la cursuri şi fără a intra în contact cu profesorii, pentru a obţine titlul de master la universitatea Regele Juan Carlos din Madrid. Marţi, televiziunea La Sexta a afirmat că a găsit lucrarea de licenţă a politicienei şi a identificat pasaje plagiate.

Monton a respins acuzaţiile, dar a declarat că demisionează pentru a evita să afecteze guvernul.

În iunie, la numai o săptămână de la preluarea funcţiei, din guvernul Spaniei a demisionat Maxim Huerta, ministrul culturii, din cauza unei amenzi fiscale legate de veniturile sale din urmă cu zece ani.

Socialistul Pedro Sanchez a format noul guvern spaniol după ce predecesorul său, conservatorul Mariano Rajoy, a fost demis de parlament printr-o moţiune de cenzură, în contextul unui scandal de corupţie.

Universitatea madrilenă unde a obţinut masteratul Carmen Monton a mai fost acuzată şi cu alte ocazii că a acordat în mod necorespunzător titluri academice unor politicieni, printre care fosta preşedintă a provinciei Madrid, Cristina Cifuentes, şi deputatul Pablo Casado, succesorul lui Rajoy la conducerea Partidului Popular. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina