Un ministru vietnamez se deplasează în Marea Britanie pentru a ajuta ancheta referitoare la 'camionul morţii' din Essex

Un ministru vietnamez se deplasează în Marea Britanie pentru a ajuta ancheta referitoare la 'camionul morţii' din Essex

Un ministru adjunct vietnamez conduce o delegaţie care se deplasează în Marea Britanie pentru a sprijini eforturile de identificare a victimelor din 'camionul morţii' din Essex, a relatat luni presa de stat de la Hanoi.

Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc i-a cerut unui ministru adjunct, al cărui nume nu a fost făcut public, să se deplaseze în Marea Britanie, în urma şedinţei de cabinet de duminică, a scris cotidianul local VnExpress.

Ministrul adjunct va conduce o delegaţie cu misiunea de a accelera procesul de identificare a celor 39 de migranţi găsiţi săptămâna trecută într-un camion, într-un parc industrial în apropiere de Londra.

Ministerul de Externe de la Hanoi a vorbit sâmbătă despre o ' gravă tragedie umanitară', după ce poliţia britanică a anunţat că, cel mai probabil, toate victimele sunt cetăţeni vietnamezi.

Autorităţile vietnameze au prelevat mostre de ADN de la unii din membrii familiilor cu rude dispărute, pentru a le compara cu cele ale persoanelor găsite decedate în 'camionul morţii'.

Dosarele a cel puţin patru dintre victime au fost trimise la Hanoi pentru a ajuta la identificare.

Poliţia din Essex a declarat că nu poate anunţa identitatea victimelor deocamdată, dar că a reuşit să intre în contact cu multe dintre familii.

Familii ale victimelor au început să primească de vineri apeluri telefonice din partea autorităţilor britanice, prin care li se confirmă că rudele lor dispărute se află printre victime.

Douăzeci şi opt de familii din provinciile Ha Tinh şi Nghe An, din centrul Vietnamului, au raportat dispariţia unor rude, conform presei locale.

Sute de vietnamezi sunt traficaţi în Marea Britanie în fiecare an, potrivit organizaţiei caritabile Ecpat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…