Un Mirage 2000 dispărut miercuri de pe radare în Franţa: echipajul, căutat în continuare

Un Mirage 2000 dispărut miercuri de pe radare în Franţa: echipajul, căutat în continuare

Echipele de intervenţie au continuat joi căutările celor doi membri ai echipajului unui avion de vânătoare francez Mirage 2000, care a dispărut de pe radare miercuri, înainte de prânz, la scurt timp după decolarea sa de la baza aeriană Nancy-Ochey (Departamentul Meurthe-et-Moselle), în estul Franţei, şi ale cărui fragmente au fost descoperite în zona montană Jura, potrivit jandarmeriei franceze, citată de agenţia de presă Belga.

Căutările, suspendate pe parcursul nopţii, au fost reluate joi dimineaţă, în jurul orei locale 07:30 în zona comunei Mignovillard (Jura), unde în ajun au fost găsite câteva fragmente ale aparatului.

'Prioritatea este să ştim ce s-a întâmplat cu echipajul', a declarat ministrul apărării, Florence Parly. 'Mobilizarea pentru găsirea epavei avionului şi a ocupanţilor săi este totală', a adăugat ea.

Cei doi membri ai echipajului - pilotul şi navigatorul - nu au dat niciun semn de viaţă de la dispariţia aparatului. 'Sperăm să-i găsim în viaţă. În acest stadiu, ei sunt daţi dispăruţi', a declarat miercuri seara purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene franceze, colonelul Cyrille Duvivier. Conform jandarmeriei din zona de est a Franţei, circa 150 de militari au fost mobilizaţi pentru căutarea celor doi membri ai echipajului. 'Toate mijloacele au fost puse în acţiune într-o zonă vastă, într-un mediu puţin favorabil, întrucât este vorba de o regiune împădurită, în condiţii meteorologice nu prea blânde', din cauza ninsorilor abundente.

Resursele importante desfăşurate miercuri au permis localizarea unor fragmente ale avionului în zona comunei montane Mignovillard, în apropiere de graniţa elveţiană.

Mirage 2000, un avion de vânătoare/bombardier polivalent, a dispărut de pe radare miercuri în jurul orei locale 11:00 în timp ce efectua un zbor de antrenament la altitudine joasă în munţii Jura. O anchetă pentru 'investigarea cauzelor accidentului' a fost deschisă de parchetul din Metz.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate