Un mit demontat despre Rona Hartner

Un mit demontat despre Rona Hartner

Rona Hartner a pierdut lupta cu cancerul la doar 50 de ani. Deși a urmat tratamente puternice, nemiloasa boală a răpus-o. Iată ce se știe despre familia și originile regretatei artiste.

Rona Hartner a venit pe lume pe 9 martie 1973 la București. A fost fiica unui inginer proiectant și a unei economiste. În perioada 1979- 1991 a studiat la școala germană din București.

Asta pentru că regretata artistă era de origine germană pe partea paternă. După ce a încheiat studiile gimnaziale, a mers la Școala de Muzică Titu Maiorescu. În continuare a aprofundat studiile la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu a jucat în primul său film: Străinul nebun, producție care s-a filmat în România. Au urmat alte multe proiecte și cu multă muncă a reușit să intre în sufletul românilor și nu numai.

Ce etnie avea Rona Hartner. Care au fost originile iubitei artiste

Despre Rona s-a scris că este de etnie rromă, însă aceasta a negat de mai multe ori, deși îi iubea enorm. Adevărul este că avea origini germane și românești.

De altfel, ea a copilărit în România, în curtea bunicii, împreună cu sora și fratele său. Când locuința a fost demolată, s-a mutat într-un apartament cu trei camere împreună cu toată familia.

În interviuri, iubita artistă a povestit că sărăcia i-a afectat familia, iar certurile erau la ordinea zilei. Astfel, tatăl a decis că e mai bine să locuiască singur, într-o garsonieră, însă nu a rupt legătura cu cei mici.

„Despărțirea de tată a fost cruntă. Deci a fost grav pentru că, la un moment dat, părinții au divorțat și tata a trebuit să fie într-o garsonieră singur. Au divorțat pentru că fiind o familie foarte pasionată și care nu și-a trăit visele, fiind obligați de comuniști să se ocupe de trei copii și și-au părăsit toate visele lor și toată chestia asta a refulat.

Noi am trăit într-o ambianță și festivă, dar am trăit și multe scandaluri din suferința aia de a nu reuși.(...) La un moment dat era greu și se mai certau și erau mai agresivi și a trebuit ca tata să se îndepărteze de noi ca să fim în siguranță. Eu cred că ei au fost în depresie toată viața după ce nu au putut să-și realizeze visele din cauza contextului.”, a povestit Rona Hartner în cadrul unei emisiuni.

După ce și-a finalizat studiile, s-a mutat la Paris, acolo unde și-a întemeiat propria familie. În 2010, ea a reușit să obțină cetățenia franceză.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?