Un monument dedicat victimelor de la #Colectiv a fost dezvelit la locul tragediei

Un monument dedicat victimelor de la #Colectiv a fost dezvelit la locul tragediei

Bucureşti, 30 oct /Agerpres/ - Un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv a fost dezvelit duminică la locul unde în urmă cu un an s-a produs tragicul eveniment.

La momentul dezvelirii au participat părinţi, rude, prieteni ai celor care au murit în urma incendiului. Alături de aceştia s-au aflat Principesa Margareta, Principesa Maria şi Principele Radu.

Monumentul care reprezintă un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.

"Nu trebuie ca moartea atâtor copii să se fi întâmplat degeaba, fără urmări. De fapt, urmări nu prea avem. Atunci măcar un monument. El va fi mutat puţin mai încoace. Este aşezat deocamdată provizoriu. Sper să reprezinte lumină. În viziunea noastră asta este - speranţă, lumină. Aici au murit, de aici se înalţă. Noi sperăm că se vor schimba nişte lucruri", a afirmat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv, dar şi reprezentant al Asociaţiei Colectiv.

Întrebat dacă s-a schimbat ceva în anul care s-a scurs de la tragedie, el a răspuns: "Foarte puţin, sperăm în continuare într-o schimbare mai puternică".

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei, duminică în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni va fi sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

De asemenea, în faţa Clubului Colectiv va avea loc slujba parastasului pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului. AGERPRES/(A-autor:Roberto Stan, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!