Un monument dedicat victimelor de la #Colectiv a fost dezvelit la locul tragediei

Un monument dedicat victimelor de la #Colectiv a fost dezvelit la locul tragediei

Bucureşti, 30 oct /Agerpres/ - Un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv a fost dezvelit duminică la locul unde în urmă cu un an s-a produs tragicul eveniment.

La momentul dezvelirii au participat părinţi, rude, prieteni ai celor care au murit în urma incendiului. Alături de aceştia s-au aflat Principesa Margareta, Principesa Maria şi Principele Radu.

Monumentul care reprezintă un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.

"Nu trebuie ca moartea atâtor copii să se fi întâmplat degeaba, fără urmări. De fapt, urmări nu prea avem. Atunci măcar un monument. El va fi mutat puţin mai încoace. Este aşezat deocamdată provizoriu. Sper să reprezinte lumină. În viziunea noastră asta este - speranţă, lumină. Aici au murit, de aici se înalţă. Noi sperăm că se vor schimba nişte lucruri", a afirmat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv, dar şi reprezentant al Asociaţiei Colectiv.

Întrebat dacă s-a schimbat ceva în anul care s-a scurs de la tragedie, el a răspuns: "Foarte puţin, sperăm în continuare într-o schimbare mai puternică".

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei, duminică în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni va fi sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

De asemenea, în faţa Clubului Colectiv va avea loc slujba parastasului pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului. AGERPRES/(A-autor:Roberto Stan, editor: Karina Olteanu)


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut