Un muncitor român și fiul lui au murit striviți de un zid care s-a prăbușit peste ei, pe un șantier din Franța

Un muncitor român și fiul lui au murit striviți de un zid care s-a prăbușit peste ei, pe un șantier din Franța

Doi muncitori români, tată și fiu, au murit în urma unui a accident produs pe un șantier din Franța. Cei doi au fost îngropați de vii sub dărâmături după ce un zid de sprijin s-a prăbușit, potrivit francetvinfo.fr .

În sectorul construcțiilor au loc cele mai multe accidente de muncă. FOTO Shutterstock

Tragedia a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 ianuarie, în Istres, pe un șantierul unei case de pe malul Etang de Berre.

Un zid de sprijin s-a prăbușit din motive încă necunoscute și i-a prins sub dărâmături pe cei doi muncitori, un bărbat în vârstă de 52 de ani și fiul său în vârstă de 21 de ani, de origine română, care erau angajați legal pe șantier și efectuau lucrări de zidărie.

Alarma a fost dată de mama tânărului care se afla în apropiere. A fost nevoie de 30 de pompieri, inclusiv specialiști în salvare și degajare, pentru a-i extrage de sub dărâmături pe cei doi români.

Tatăl a murit imediat după accident

Serviciile de urgență care au intervenit la locul accidentului au constatat că victimele sunt în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor de resuscitare, l-au declarat mort pe tată.

Fiul fost evacuat cu elicopterul, în stare gravă, dar a murit și el ulterior.

O anchetă urmează să stabilească dacă au fost respectate normele de siguranță și cine este responsabil pentru accident, potrivit procurorului din Aix-en-Provence, Jean-Luc Blachon.

Potrivit sistemului francez de asigurări de sănătate, în sectorul construcțiilor au loc cele mai multe accidente de muncă (un accident înregistrat în medie la fiecare două minute), notează francetvinfo.fr.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”