Un muncitor sezonier român a murit în Germania de coronavirus/Bărbatul se afla din martie la cules de sparanghel în Baden-Württemberg

Un muncitor sezonier român a murit în Germania de coronavirus/Bărbatul se afla din martie la cules de sparanghel în Baden-Württemberg

Un muncitor sezonier român a murit în urma infecției cu coronavirus în Bad Korzingen, landul Baden-Württemberg la sud-vest de Freiburg, transmite Der Spiegel. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit mort pe data de 11 Aprilie. La început, cauzele decesului au fost neclare, dar ulterior a fost testat pozitiv pentru Coronavirus. Ministerul de interne din Stuttgard a confirmat cazul, mai scrie  Der Spiegel.

Potrivit sursei citate, muncitorul sezonier era venit la cules de sparanghel. Se presupune că a fost infectat în Germania. Înainte de deces, ar fi acuzat simptome de tuse seacă și nas înfundat. După deces, departamentul de sănătate ar fi luat măsuri pentru a preveni răspândirea infecției printre muncitori. O anchetă epidemiologică este în desfășurare, pentru a stabili persoanele cu care a intrat în contact.

Victima, notează Der Spigel, este unul dintre sutele de muncitori sezonieri care lucrează la cules în Baden-Württemberg. Cererea de muncitori sezonieri este foarte mare în regiunea agricolă, în special în rândul cultivatorilor de sparanghel. Afacerile cu fructe, legume și vin sunt, de asemenea, în căutare de forță de muncă.

Ministerul Agriculturii din landul Baden-Württemberg estimează că 4900 de muncitori sunt necesari în luna aprilie.  Guvernul federal a acceptat la începtul lunii să aducă peste 40.000 de muncitori sezonieri din Estul Europei în lunile Aprilie și Mai, în ciuda epidemiei de coronavirus, deși inițial intrarea acestora în țară fusese interzisă.

Potrivit  Baden-Airpark GmbH, circa 3000 de muncitori din România au aterizat pe aeroportul din Karlsruhe/ Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. Potrivit informațiilor obținute de Spiegel, muncitorul care a murit în Bad Krozingen se afla în Germania de multă vreme. Acesta ar fi intrat în țară în data de 20 Martie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?