Un nepot sau 50 de milioane de rupii: un cuplu indian şi-a dat fiul în judecată pentru că nu are moştenitori

Un nepot sau 50 de milioane de rupii: un cuplu indian şi-a dat fiul în judecată pentru că nu are moştenitori

Doi soţi din India şi-au dat fiul în judecată, cerând ca acesta şi soţia lui să le ofere un nepot în termen de un an sau, în caz contrar, instanţa să îi oblige să le plătească despăgubiri de 50 de milioane de rupii (615.000 de euro), a anunţat joi presa locală, relatează AFP.

Sanjeev şi Sadhana Prasad spun că şi-au cheltuit toate economiile pentru a-l creşte şi a-l educa pe fiul lor, în prezent pilot de avion, şi pentru a-i organiza o nuntă somptuoasă. Ei vor acum un nepot sau ca investiţia să le fie rambursată.

"Fiul meu este căsătorit de şase ani, dar el şi soţia lui încă nu plănuiesc să facă un copil. Dacă am avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră ar deveni suportabilă", au declarat soţii Prasad în plângerea lor depusă săptămâna trecută la Tribunalul din Haridwar.

Compensaţia de 50 de milioane de rupii conţine costul generat de petrecerea de nuntă organizată într-un hotel de cinci stele, un automobil de lux în valoare de 76.000 de euro şi plata pentru luna de miere pe care tinerii căsătoriţi au petrecut-o în străinătate, a raportat cotidianul Times of India.

Soţii Prasad au mai spus că au trebuit să achite 62.000 de dolari pentru ca fiul lor să urmeze un curs de pilot de avioane în Statele Unite, înainte ca acesta să se întoarcă în India fără un loc de muncă, afirmă acelaşi cotidian.

"De asemenea, am contractat un împrumut pentru a ne construi o casă şi acum ne confruntăm cu numeroase dificultăţi financiare. Suntem tulburaţi şi din punct de vedere psihologic, pentru că locuim singuri", au adăugat soţii Prasad.

Potrivit avocatului cuplului indian, Arvind Kumar, plângerea va fi examinată de un tribunal din nordul Indiei pe 17 mai.

În India, persoane aparţinând mai multor generaţii, inclusiv bunici, mătuşi, unchi, nepoţi şi nepoate, locuiesc de multe ori în aceeaşi casă. Dar, în ultimii ani, tendinţele din societatea indiană s-au schimbat, tinerii căsătoriţi preferând să se îndepărteze de familiile lor, în timp ce numeroase femei, precum nora din această speţă, preferă să se emancipeze şi să îşi construiască mai degrabă cariere profesionale decât să devină mame casnice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /