Un nou atac cu drone rusești în porturile Reni și Ismail din Ucraina. Imaginile au fost filmate de pe malul românesc VIDEO

Un nou atac cu drone rusești în porturile Reni și Ismail din Ucraina. Imaginile au fost filmate de pe malul românesc VIDEO

Rusia a atacat din nou Porturile Reni și Izmail din Ucraina, aflate la granița României. Imagini cu atacul aerian au fost filmate în noaptea de marți spre miercuri, 15/16 august 2023, de marinarii români, aflați la câteva sute de metri distanță. Bubuiturile s-au auzit și în Galați.

Potrivit reprezentanților Căpităniei Galați, s-au auzit bombardamente între orele 2.00 și 4.00 ale nopții de marți spre miercuri, 15/16 august 2023.

De asemenea, un atac cu drone a vizat și portul Izmail. Atacul aerian a fost filmat de pe Dunăre de marinari români, aflați la câteva sute de metri distanță. Bubuiturile s-au auzit și în orașul Galați.

Potrivit tv8.md, forțele aeriene ucrainene au anunțat miercuri că un grup mare de drone rusești a ajuns la gurile Dunării și s-a îndreptat spre portul Ismail din Ucraina, în apropiere de granița cu România.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Ismail, în jurul orei 01:30 noaptea, să se pună la adăpost și a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.

Un nou atac cu drone rusești lângă România FOTO Captură video

„Scopul principal este infrastructura portuară și cerealieră din sudul regiunii. Depozitele și hambarele au fost avariate în urma loviturilor inamice asupra unuia dintre porturile Dunării. Incendiile rezultate au fost eliminate rapid de către angajații Urgenței de Stat”, a transmis Oleg Kiper.

Un alt atac cu drone a avut loc în noaptea de 23/24 iulie 2023, rușii au atacat cu drone Shahed-136 în regiunea Odesa. Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainean.

Atacul cu drone a avut loc la aproximativ 25 de kilometri de orașul Galați. Potrivit directorului Capitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză, după momentul exploziilor din portul Reni, șase nave româneșt i au solicitat permisiunea de a traversa Dunărea pe malul românesc. Vapoarele nu au suferit avarii.

„Inamicul continuă să terorizeze regiunea Odesa. În această noapte, un atac cu drone de aproape 4 ore „Shahed-136” a vizat infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană. Ca urmare a loviturilor, un hangar de cereale a fost distrus, cisternele pentru depozitarea altor tipuri de camioane au fost avariate, un incendiu a izbucnit într-una din spațiile de producție, care a fost rapid eliminat. Anterior se știe despre 7 angajați ai portului răniți, dar informațiile sunt încă de clarificat”, a postat Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB