Un nou atac cu rachete și drone în Ucraina. Un mort și doi răniți la Kiev

Un nou atac cu rachete și drone în Ucraina. Un mort și doi răniți la Kiev

Forțele ruse au tras peste 30 de rachete asupra unor ținte din Ucraina joi dimineața devreme, a declarat armata ucraineană.

Explozii la Kiev după un atac cu rachete FOTO Dr_Mikey/Twitter

O persoană a fost ucisă și alte două rănite după ce o rachetă rusească a lovit o clădire nerezidențială din cartierul Holosiivski din Kiev, a anunțat primarul Kievului, Vitali Klitchko, relatează Ukrinform.

El a precizat că victimele au fost spitalizate.

În capitală, la ora locală 10.06 liniștea din capitala înzăpezită a fost întreruptă de zgomotul unor explozii puternice în apropierea gării principale, relatează The Guardian.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat pe Telegram că au avut loc explozii în oraș.

Autoritățile orașului Kiev au anunțat că 15 rachete de croazieră care se îndreptau în direcția capitale au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit Suspilne, televiziunea de stat din Ucraina.

„Primele rachete rusești au fost doborâte", a scris pe Telegram Andrii Iermak, șeful biroului președintelui.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Iurii Ignat, a declarat presei locale că mai multe bombardiere rusești Tu-95 au lansat atacul cu rachete din regiunea nordică Murmansk.

"Ne așteptăm la mai mult de 30 de rachete, care au început deja să apară în diverse teritorii. Sistemele de apărare aeriană funcționează", a declarat Ignat. Cel puțin 15 au fost doborâte.

Forţele ruse au lansat în noaptea de miercuri spre joi un atac masiv cu drone kamikaze asupra Ucrainei, vizând în special capitala Kiev şi regiunile din centrul ţării, a indicat armata ucraineană.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât un grup de drone de atac de fabricație iraniană lansate de forțele rusești din Marea Azov, în sudul țării.

„UAV-uri de atac (vehicule aeriene fără pilot) au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov. Potrivit informațiilor preliminare, inamicul a folosit 24 de Shaheds. Toate cele 24 au fost distruse", a precizat forțele aeriene ucrainene într-o declarație online.

Atacuri și la Odesa

Un val de atacuri cu rachete a avariat joi infrastructura energetică din orașul portuar Odesa, în sudul Ucrainei, a anunțat administrația militară a districtului Odesa pe Telegram. Nu au fost anunțate victime.

Suspilne, televiziunea de stat din Ucraina, a relatat că unii locuitori din Odesa spun că au rămas fără alimentare cu apă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă