Un nou incident între două nave de război americană și rusească în Mediterana

Un nou incident între două nave de război americană și rusească în Mediterana

O navă de război rusească s-a apropiat foarte mult de un crucișător american într-un nou incident joi în Marea Mediterană, potrivit armatei SUA, care a denunțat "lipsa de profesionalism" a navei rusești, informează AFP.

Crucișătorul lansator de rachete USS San Jacinto era prezent în Mediterana în cadrul operațiunii "Inherent Resolve" (determinare absolută), lansată în august 2014 pentru a lovi pozițiile grupării Statului Islamic (SI).

Potrivit comandamentului european al armatei americane, fregata rusească Iaroslav Mudrîi "a manevrat spre" San Jacinto, până la punctul de a fi la "o proximitate nejustificată" de crucișătorul american, potrivit unei declarații transmise duminică agenției France Presse.

Nava rusească și-a schimbat apoi direcția și a manevrat în urma USS San Jacinto, care "nu a fost deloc amenințat de aceste manevre haotice" ale lui Iaroslav Mudrîi, a precizat armata americană.

Potrivit comandamentului european, mișcările fregatei rusești relevă o "lipsă de profesionalism".

"Suntem preocupați de fiecare dată de manevrele lipsite de profesionalism care se produc în mare", a comentat armata americană.

Pentru armata americană, "aceste acte pot conduce la o escaladare nejustificată a tensiunilor între țări și la erori de calcul sau accidente periculoase".

Rușii și americanii s-au acuzat deja reciproc de manevre periculoase în timpul unui alt incident care a implicat, în aceeași zonă, Iaroslav Mudrîi și distrugătorul american USS Gravely, la 17 iunie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante