Un nou record de adâncime în Tasmania a fost stabilit de o echipă de speologi australieni

Un nou record de adâncime în Tasmania a fost stabilit de o echipă de speologi australieni

„Echipa a conectat cu succes o peşteră nou descoperită, denumită Delta Variant, cu sistemul de peşteri Niggly/Growling Swallet, stabilind recordul pentru cea mai adâncă peşteră cunoscută din Australia la o adâncime anticipată de 401 de metri'”, potrivit Southern Tasmanian Caverneers, citat de Agerpres .

După ce sâmbătă, la puţin timp după prânz, au coborât în Delta Variant, au traversat „o secţiune orizontală dificilă” înainte de a coborî corzile care au fost fixate în ultimele şase luni.

După ce au ataşat ultima coardă, echipa a mai coborât încă 35 de metri până la fundul peşterii, pătrunzând în sistemul de peşteri Niggly, pe unde au şi ieşit la suprafaţă, reuşind prima traversare prin această intrare.

Echipa a spus că s-a confruntat cu „condiţii foarte dificile”, cu niveluri ridicate de apă şi că a petrecut mai mult de 14 ore în subteran.

„Conexiunea dintre Delta Variant şi Niggly este o realizare importantă pentru comunitatea speologilor, care contribuie în acelaşi timp la înţelegerea ştiinţifică a amplorii sistemelor carstice din Australia”, a precizat Ciara Smart, membră a echipei de speologi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro