Un nou val de căldură face ravagii în Italia. Turiștii sunt sfătuiți să rămână în hoteluri

Un nou val de căldură face ravagii în Italia. Turiștii sunt sfătuiți să rămână în hoteluri

Un nou val de căldură face ravagii în Italia, unde autoritățile au emis mai multe coduri roșii de caniculă pentru mai multe zone din țară. De asemenea, ministrul Sănătății i-a sfătuit pe turiști să stea în hoteluri și să evite să se expună la soare în orele amiezii, transmite Euronews .

Codul roșu este în vigoare în 16 orașe din Italia. FOTO: Pixabay

Codul roșu este în vigoare în 16 orașe din Italia, unde temperaturile vor atinge 40°C.

Valul de caniculă este provocat de anticiclonul Nero, care poartă numele împăratului acuzat de declanșarea Marelui Incendiu din anul 64 d.Hr. din Roma.

Cele mai afectate regiuni sunt nordul și centrul Italiei, în timp ce în sud temperaturile sunt mai apropiate de mediile pentru această perioadă a anului.

Roma și Milano, două dintre cele mai populare destinații turistice din Italia, se află sub cod roșu de caniculă, fiind prognozate temperaturi care vor atinge 37°C.

Turiștii care vizitează Napoli, Genova și Florența sunt, de asemenea, avertizați să nu se expună la soare în mijlocul zilei.

Celelalte orașe italiene aflate sub cod roșu de caniculă sunt Torino, Bologna, Bolzano, Bolzano, Brescia, Frosinone, Latina, Latina, Palermo, Perugia, Rieti și Verona.

Potrivit meteorologilor, condițiile sufocante ar trebui să se atenueze la sfârșitul săptămânii, când se așteaptă ca temperaturile să scadă odată cu sosirea furtunilor cu rafale puternice de vânt.

Oamenii de știință au confirmat faptul că valurile de căldură sunt tot mai frecvente și aduc temperaturi mai ridicate din cauza schimbărilor climatice. Nero este cel de-al treilea val de căldură din această vară în Italia.

Ultimul, din iulie, a provocat întreruperi de energie electrică pe scară largă și câteva decese. Anul 2023 a fost unul dintre cei mai călduroși ani înregistrați în Italia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”