Un observator internațional prezice ce se va întâmpla dacă mercenarii Wagner vor părăsi Bahmut

Un observator internațional prezice ce se va întâmpla dacă mercenarii Wagner vor părăsi Bahmut

El a precizat că Prigojin a amenințat că își va retrage mercenarii pe 10 mai dacă nu i se vor da obuze.

Soldați din grupul paramilitar Wagner

Ulterior, Prigojin a spus că forțele sale vor primi muniție. Cu toate acestea, încă nu este clar dacă acea muniție va fi livrată sau dacă războinicul rus își va continua amenințarea de a se retrage de pe ruinele orașului din regiunea Donețk, scrie yahoo.com.

"În acest (ultim) caz, înfrângerea armatei ruse nu va mai fi o perspectivă îndepărtată, ci una imediată și apropiată", a prezis Iakovyna.

Orice gaură care s-ar dezvolta în linia frontului din jurul Bakhmut, unde ofensiva rusă se desfășoară deja de zece luni, va afecta întreaga linie de front, a declarat jurnalistul.

"Evadarea va fi generalizată, masivă. Predare, evadare - oricine (poate) va scăpa. Dacă barajul se sparge, barajul este terminat. Chiar dacă celelalte părți ale barajului sunt puternice, dacă se formează o mică fisură - asta este, barajul este terminat. Este practic aceeași situație și aici. Și chiar dacă mercenarii ruși vor primi mai multe obuze, tot nu ar fi un rezultat rău nici pentru armata ucraineană”, a spus Yakovyna.

Acesta susție că Rusia nu mai are resurse suficiente.

"Există în mod obiectiv puține obuze. Toate obuzele au fost trase și toate țevile (tunurilor de artilerie) au fost uzate. Iar industria rusă nu este industria sovietică. Ea nu poate produce obuze în aceleași cantități ca înainte, pur și simplu este (prea) dificil pentru ea să facă acest lucru. Nu are suficiente resurse și oameni pentru a o face".

"Există, bineînțeles, unele stocuri acumulate, care sunt acum colectate pentru a se proteja împotriva unei viitoare ofensive ucrainene. Dacă toate aceste stocuri sunt transferate acum către PMC Wagner, restul armatei rusești pur și simplu nu va avea cu ce să riposteze atunci când Ucraina va avansa. Acest lucru va duce la o străpungere a frontului în mai multe direcții și, din nou, la o înfrângere în război."

Prigojin a postat pe 4 mai un videoclip cu rânduri de cadavre ale mercenarilor săi. El a spus că toți au fost uciși într-o zi în apropiere de Bakhmut. Într-un discurs plin de înjurături, el a certat conducerea armatei ruse, pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și pe șeful Statului Major General rus, Valeri Gerasimov, spunând că există o "lipsă de muniție de 70%".

A doua zi, Prigozhin a declarat că teroriștii săi se vor retrage din Bakhmut pe 10 mai din cauza lipsei de muniție.

Ulterior, Kremlinul a declarat că a văzut declarația lui Prijihin privind retragerea din Bakhmut, dar a refuzat să o comenteze, a declarat purtătorul de cuvânt al dictatorului rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

La 7 mai, Prigojin a declarat că Wagner va primi arme pentru a-și continua atacurile în Bakhmut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro