Un oficial de la Kiev denunță practicile de colonizare implementate de Rusia în Ucraina

Un oficial de la Kiev denunță practicile de colonizare implementate de Rusia în Ucraina

Regimul de la Moscova transferă cetăţeni ai Federației Ruse din rândurile minorităţilor şi din regiuni defavorizate în teritoriile pe care le ocupă în Ucraina pentru a schimba compoziţia etnică şi socială a acestora şi a-şi asigura dominația, a denunţat miercuri ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar.

Soldat rus în Lugansk FOTO EPA-EFE

„Ţara agresoare încearcă să schimbe compoziţia etnică a populaţiei din teritoriile ucrainene ocupate temporar”, a scris Maliar pe canalul său de Telegram, precizând că cea mai susţinută campanie de colonizare are loc în regiunea Lugansk (est), ocupată aproape în întregime de armata rusă.

Pentru a atinge acest obiectiv, explică Maliar, „Guvernul rus a iniţiat relocarea pe scară largă a unui număr semnificativ de persoane de diferite etnii”, provenind în special din „grupuri cu venituri mici” şi din „regiuni îndepărtate”.

Aceşti noi colonişti primesc locuinţe, locuri de muncă, credite şi asistenţă financiară din partea autorităţilor pentru a le permite să se stabilească şi să înceapă o viaţă nouă în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, de unde populaţia originară a fugit în masă, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Conducerea de la Kiev a denunţat în mod repetat practicile de colonizare implementate de Rusia pentru a elimina identitatea ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro