Un oficial numit de ruși în Zaporojie a fost ucis: o bombă pusă în mașina sa a explodat

Un oficial numit de ruși în Zaporojie a fost ucis: o bombă pusă în mașina sa a explodat

Un oficial înalt pus de Rusia în regiunea ocupată Zaporojie din sud-estul Ucrainei a fost ucis după ce mașina în care se afla a explodat, a declarat miercuri un membru al administrației regionale susținute de Moscova.

Ivan Sushko, lider rus ucis în Ucraina / Foto via The Moscow Times

Asasinarea lui Ivan Sushko, care a condus orașul Mykhailivka, este cea mai recentă din mai multe atacuri împotriva oficialităților pro-ruse din regiunile ocupate Zaporojie și Herson din ultimele săptămâni.

„Un dispozitiv exploziv a fost plasat sub scaunul mașinii”, a scris Vladimir Rogov, membru al administrației desemnate de Rusia din Zaporijia, pe aplicația Telegram.

„Ivan Sushko a fost rănit în explozie și dus la spital în stare critică”, a spus Rogov. „A murit la scurt timp după.”

Moartea lui Sushko vine în urma unui alt atentat cu o mașină capcană care a avut loc marți asupra oficialului pro-rus din regiunea Herson, Igor Telegin, care a supraviețuit, scrie The Moscow Times.

La începutul acestei luni, șeful regiunii Herson, instalat în poziție de Moscova, Vladimir Saldo, a fost spitalizat la Moscova după ceea ce Ministerul rus al Apărării a susținut că ar fi fost o tentativă de otrăvire.

Adjunctul său, Vitaly Gura, a fost împușcat și ucis o zi mai târziu.

Comentând asasinarea lui Sushko, Rogov a numit Ucraina o „organizație teroristă” și a cerut „distrugerea acesteia”.

Kremlinul a continuat cu campania de rusificare în zonele din sudul și estul Ucrainei pe care le ocupă în prezent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale