Un oraş din China dezvăluie numele celor sancţionaţi pentru acte obscene împotriva femeilor

Un oraş din China dezvăluie numele celor sancţionaţi pentru acte obscene împotriva femeilor

Oraşul Hangzhou, din estul Chinei, a făcut publică recent o listă a persoanelor sancţionate pentru delicte precum "atac obscen" sau "încălcarea intimităţii" femeilor, a relatat vineri publicaţia locală The Paper, preluată de EFE.

FOTO: Shutterstock

Lista, care poate fi accesată pe site-ul guvernului local, prezintă numele şi prenumele celor condamnaţi pentru astfel de comportamente, printre care se numără fotografierea cu telefonul mobil pe sub fustele pasagerelor în metroul din capitala provinciei Zhejiang şi alte acte "indecente".

Decizia autorităţilor de a face publice informaţiile despre cei sancţionaţi a fost în ultimele ore subiectul unor dezbateri pe reţelele chineze de socializare, anunță Agerpres.

Deşi în diverse sondaje o majoritate covârşitoare a internauţilor sprijină iniţiativa, unele voci şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la viaţa privată a cetăţenilor.

În plus, unii utilizatori ai reţelei de socializare Weibo - similară Twitter-ului, blocat în ţara asiatică - au cerut autorităţilor să adauge la informaţiile furnizate numărul de identitate sau o fotografie a persoanei sancţionate, de teamă să nu fie confundaţi cu un agresor pentru că au acelaşi nume şi prenume.

În China , este relativ frecvent ca două persoane să aibă acelaşi nume şi prenume: se estimează că 7% dintre chinezi au numele de familie Wang, unul din cele mai comune, iar zeci de milioane de cetăţeni împart alte nume de familie.

Reprezentanţii guvernului provincial, citaţi de presa locală, au declarat că legea protejează publicarea acestor date.

Experţii juridici consultaţi de The Paper spun că a face publice aceste fapte poate avea "un efect de descurajare" asupra altor potenţiali infractori şi că "protecţia vieţii private nu este absolută".

Violenţa contra femeilor şi fetelor este o încălcare gravă a drepturilor omului iar dreptul femeilor de a trăi fără violenţă este consacrat în acordurile internaţionale. La nivel mondial, doar 40% dintre femei caută ajutor după ce au fost victime ale violenţei, ceea ce obligă instituţiile să promoveze politici de prevenire şi de sprijin, încheie EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia