Un oraş din New Jersey (SUA) vrea suspendarea licenţelor de operare pentru benzinăriile cu sigla Lukoil

Un oraş din New Jersey (SUA) vrea suspendarea licenţelor de operare pentru benzinăriile cu sigla Lukoil

Reflectând sporirea animozităţii în SUA faţă de Rusia, după invadarea Ucrainei, autorităţile din cel mai mare oraş din New Jersey au votat să suspende licenţele pentru benzinăriile purtând marca Lukoil, o mare companie petrolieră rusă, transmite Reuters.

Consiliul Municipal al oraşului Newark a aprobat o rezoluţie în care solicită suspendarea tuturor licenţelor celor două benzinării locale Lukoil, în semn de sprijin pentru Ucraina.

"Aceasta este o decizie a autorităţilor locale pentru a face ceea ce restul lumii face, impunând presiuni asupra Rusiei pentru a opri această oribilă invazie", a afirmat Anibal Ramos, membru al Consiliul Municipal, care reprezintă o parte a oraşului Newark unde locuiesc mulţi americani cu rădăcini ucrainene.

Este neclar cum decizia ar afecta Lukoil, unul din cei mai mari producători globali de ţiţei. Există 230 de francize Lukoil North America, iar benzinăriile din New York, New Jersey şi Pennsylvania sunt deţinute de francize.

Conform informaţiilor din presă, Consiliul de Administraţie al Lukoil, a solicitat joi să se pună capăt conflictului din Ucraina cât se poate de repede.

Într-o declaraţie pe propria pagină de Internet, compania s-a declarat îngrijorată de "evenimentele tragice din Ucraina" şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...