Un oraș din România, desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break: „Un paradis”

Un oraș din România, desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break: „Un paradis”

Un oraș din România, despre care foarte puțini britanici au auzit, a fost desemnat ca cea mai accesibilă alegere pentru cei care doresc să se relaxeze, potrivit publicației britanice The Sun , care-l descrie drept un „paradis”.

Strada Alba Iulia din Timișoara. FOTO Ștefan Both

Este vorba despre Timișoara, municipiu „încoronat” recent drept cea mai ieftină alternativă de city break din lume de către compania Bounce , care a analizat 75 de destinații populare.

Clasificarea s-a făcut pe baza unor factori precum cazarea, costurile de transport, mesele în oraș și prețul alimentelor din supermarket, și a rezultat că Timișoara este cea mai ieftină variantă dintre cele luate în calcul.

„Prețul mediu al unei camere de hotel costă 82 de lire sterline pe noapte. Dar Sun Online Travel a găsit camere de hotel extrem de accesibile, care costă considerabil mai puțin”, notează publicația britanică, dând exemple care pornesc de la 17 lire sterline pe noapte de persoană.

Mâncare și băutură ieftine

The Sun mai punctează că, în Timișoara, mâncarea și băutura sunt și ele ieftine:

„O halbă de bere costă doar 1,56 lire sterline, în timp ce o masă la un restaurant de nivel mediu va costa în jur de 5 lire sterline de persoană”.

The Sun amintește însă turiștilor că în România plățile nu pot fi făcute în euro.

catedrala Timișoara FOTO Shutterstock

catedrala Timișoara FOTO Shutterstock

Și, ca să-i convingă pe britanici și nu doar pe ei să ia în considerare un city break în„ Mica Vienă", sunt prezentate și câteva atracții ale orașului, printre care Piața Victoriei și Piața Unirii, Catedrala Ortodoxă Timișoara , Muzeul de Arte Frumoase, „găzduit în interiorul unui palat baroc din secolul al XVIII-lea”, Muzeul Satului din Regiunea Banat și Muzeul Memorial al Revoluției din 1989, dar și atracții din împrejurimi .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat