Un oraş din statul american Alabama desfiinţează Poliţia după ce mesaje rasiste ale unor ofiţeri au apărut pe reţelele de socializare

Un oraş din statul american Alabama desfiinţează Poliţia după ce mesaje rasiste ale unor ofiţeri au apărut pe reţelele de socializare

În schimbul de replici, care a apărut recent pe reţelele de socializare, un utilizator pe nume „752” a întrebat: „Cum numiţi o sclavă însărcinată?” La aceasta, o persoană, neidentificată din mesaje, a răspuns cu semne de întrebare.

Utilizatorul numit „752” a răspuns apoi: „Cumperi una, primeşti una gratis”.

Mesajele au fost prezentate pentru prima dată de AL.com, marţi, în aceeaşi zi în care consiliul oraşului Vincent s-a întrunit pentru a decide cu privire la această problemă.

Marţi, şeful poliţiei, James Srygley, a declarat că departamentul „a efectuat o anchetă internă” şi că a luat „măsurile disciplinare corespunzătoare”.

Dar joi, Srygley însuşi a fost identificat drept unul dintre ofiţerii care au fost concediaţi. Adjunctul său, John L Goss, a fost de asemenea revocat, iar consiliul oraşului a votat apoi desfiinţarea întregului departament.

Vineri, biroul şerifului din comitatul Shelby a spus că aceste acţiuni sunt de condamnat.

Populaţia oraşului, aflat la sud-est de Birmingham, era de aproximativ 2.000 de cetăţeni în 2021, cu mai puţin de 500 de afro-americani şi doar opt hispanici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...