Un oraș este „chinuit“ în fiecare noapte de muzica lui Celine Dion: „Decât să bem într-un bar din oraș...“

Un oraș este „chinuit“ în fiecare noapte de muzica lui Celine Dion: „Decât să bem într-un bar din oraș...“

Este în fruntea topurilor din întreaga lume, are o armată de fani și a câștigat nenumărate premii pentru hituri precum Think Twice și My Heart Will Go On. Dar un oraș din Noua Zeelandă spune că s-a săturat de Celine Dion, după ce șoferii de mașini s-au alăturat nebuniei de a pune muzică la maximum.

Locuitorii din Porirua au lansat o petiție pentru a pune capăt acestui zgomot infernal, anunță BBC. Dar participanții la așa-numitele bătălii cu sirene spun că sunt o modalitate de a se exprima.

Muzica lui Celine Dion terorizează locuitorii unui oraș din Noua Zeelandă FOTO Shutterstock

Bătăliile implică grupuri de oameni care se adună într-o zonă cu mașinile lor, iar din sirenele folosite de obicei pentru avertismente de urgență explodează muzica lui Celine Dion

Diva franco-canadiană a devenit artista preferată nu numai datorită baladelor ei emoționante, ci și pentru că o mare parte din muzica ei - inclusiv câștigătoarea de Oscar My Heart Will Go On, din filmul Titanic din 1997 - are acute înalte, site-ul NZ The SpinOff rapoarte.

Celine Dion este populară pentru că este o melodie atât de clară – așa că încercăm să folosim muzică cu acute înalte, este clară și nu are prea mult bas”, a declarat Paul Lesoa, unul dintre fondatorii unui grup care conduce bătăliile de sirene în Auckland.

Mașinile pot avea între 7 și 10 sirene, iar competițiile se desfășoară, de obicei, pe tot parcursul nopții.

Pregătirea lor durează săptămâni întregi, deoarece participanții se aprovizionează online cu sirene și lipesc difuzoare și amplificatoare pe cadrele care se află pe mașini. Lesoa a declarat pentru The SpinOff că a simțit că stigmatul din jurul acestor lupte este nedrept.

„Practic, toată lumea are un hobby"

„Ne place doar muzica, ne place să dansăm și este mai bine să facem asta decât să mergem la cluburi de noapte sau să bem într-un bar din oraș, unde sunt încăierări etc.”, a spus el.

El a precizat că a solicitat un permis la Consiliul Auckland, dar încă nu a primit răspuns.

Practic, toată lumea are un hobby și, deși hobby-ul nostru poate fi destul de deranjant și înțelegem cât de deranjant poate fi, ne dorim doar un spațiu adecvat, sigur, departe de oameni pentru a face asta.

Wes Gaarkeuken - autorul unei petiții care speră să oprească bătăliile de sirene din Porirua, pe Insula de Nord - a spus că locuitorii sunt „obosiți de inacțiunea și atitudinea disprețuitoare manifestată de consiliu și primar cu privire la această problemă”.

Petiția a strâns sute de semnături și solicită Consiliului orășenesc Porirua să oprească oamenii să difuzeze muzică toată noaptea.

"Nu îmi place să aud fragmente"

Un bărbat, Stephen Lewis, a scris lângă semnătura sa că „somnul este un drept fundamental al omului”.

O altă femeie, Diana Paris, a recunoscut că, în timp ce îi plăcea să o asculte pe Dion în confortul casei mele și la volumul meu, nu îmi place să aud fragmente din el oprindu-se și pornind la orice oră între 19:00 și 2:00 dimineața”.

Primăria Porirua ajunsese anterior la un acord cu cei care participau la bătăliile de sirene, care presupunea ca grupurile să meargă în zonele industriale și să termine până la ora 22.00. Dar bătăliile s-au întors în oraș.

Primarul Anne Barker a declarat pentru Radio Noua Zeelandă că s-a săturat de lupte și a dorit ca participanții să se întoarcă în zone în care nu toată lumea ar trebui să-i asculte.

„Nu există nicăieri case în orașul nostru unde să nu se audă ceva”.

RNZ a dezvăluit recent că poliția a primit până la 40 de rapoarte de incidente de începutul lunii februarie și până în octombrie.

La începutul acestui an, Celine Dion a anulat toate spectacolele pe care le programase pentru 2023 și 2024, spunându-le fanilor că nu este suficient de puternică pentru a face turnee după ce a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică rară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?