Un oraș sicilian încearcă să-l expulzeze pe fiul unui naș al mafiei siciliene

Un oraș sicilian încearcă să-l expulzeze pe fiul unui naș al mafiei siciliene

Orașul Corleone din Sicilia a cerut „îndepărtarea rapidă" a unui mafiot condamnat, fiu al celui mai temut mafiot din Italia, pentru a proteja orașul de „daune reputaționale”, relatează The Guardian .

Orașul Corleone „vrea să lase în urmă trecutul său mafiot”. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Giuseppe Salvatore Riina, în vârstă de 46 de ani, cunoscut sub numele de Salvuccio, care fusese condamnat și încarcerat timp de aproape 9 ani pentru spălare de bani și asociere cu mafia, a revenit în luna aprilie a anului trecut în orașul său natal. El este fiul fostului cap al mafiei siciliene, Salvatore „Toto" Riina, supranumit Bestia, care a murit în anul 2017.

La câteva săptămâni după revenirea în orașul natal, guvernul local din Corleone a votat în favoarea unei rezoluții prin care i se cere lui Riina Jr. să părăsească orașul, deoarece comunitatea încearcă să scape de trecutul său mafiot.

Vrem să transmitem încă o dată un mesaj clar și răspicat: Corleone vrea să lase în urmă trecutul său mafiot, chiar și prin îndepărtarea unor concetățeni nepoftiți, cum ar fi Salvuccio Riina, care nu s-a distanțat niciodată de crimele josnice ale tatălui său, Toto", se arată în rezoluție. „Daunele reputaționale pe care familia Riina le-a provocat orașului sunt grave", conform rezoluției.

Rezoluția a fost înaintată ofițerilor de aplicare a legii, însă magistrații din Palermo hotărăsc îndepărtarea lui Salvuccio.

Toto Riina a ajuns la putere la mijlocul anilor 1970 și se crede că a fost responsabil pentru moartea a sute de persoane, inclusiv a unui băiat de 13 ani care a fost răpit, strangulat și dizolvat în acid.

El a rămas oficial șeful mafiei siciliene până în ziua în care a murit. Toto Riina a avut patru copii: Maria Concetta, Giovanni Francesco, Giuseppe Salvatore și Lucia.

Fiul său, Giovanni, avea doar 19 ani când tatăl său i-a ordonat să stranguleze un om de afaceri răpit, o crimă care avea să marcheze intrarea oficială a băiatului în mafia siciliană, Cosa Nostra. A fost condamnat la închisoare pe viață în anul 1996.

În anul 2019, fiica sa, Lucia Riina, a deschis un restaurant lângă Arcul de Triumf din Paris , numit Corleone, însă l-a închis anul următor.

Salvuccio, care a fost condamnat pentru apartenență la mafie în anul 2004, a locuit în nordul Italiei până la revenirea sa în oraș de luna trecută. În anul 2016, el a scris o carte, intitulată „Riina Family Life”, care a stârnit controverse în țară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu