Un palestinian a ucis cu cuțitul trei israelieni într-o colonie evreiască din Cisiordania

Un palestinian a ucis cu cuțitul trei israelieni într-o colonie evreiască din Cisiordania

Un palestinian înarmat cu un cuțit a pătruns vineri seara, într-o locuință dintr-o colonie evreiască din Cisiordania și a ucis trei israelieni, înainte de a fi împușcat, informează Xinhua din surse oficiale.

Atacul a avut loc la Halamish, la nord de Ramallah, a informat armata israeliană. Colonia era păzită, dar palestinianul a reușit să intre, apoi să se strecoare în locuința unde lua cina o familie de 10 persoane. Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani și două femei, de circa 40, respectiv 60 de ani au fost victimele ucise pe loc, iar o altă femeie a fost spitalizată cu răni minore, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de prim ajutor.

O altă femeie a reușit să ascundă câțiva copii într-o cameră din spate, apoi un soldat aflat în permisie a auzit țipete, a intrat și l-a împușcat pe agresor. Site-ul de știri Walla a informat ulterior că palestinianul a fost rănit ușor și a fost transportat de o ambulanță la un spital din Israel.

Presa palestiniană l-a identificat pe atacator ca Omar Abd al-Jalil, în vîrstă de 18 ani, dintr-un sat din districtul Ramallah.

O captură de ecran a unei postări recente pe Facebook, atribuită lui al-Jalil, arată că acesta și-a motivat atacul ca o reacție la restricționarea de către Israel a accesului musulmanilor pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim. "Am multe vise și cred că se vor adeveri", a scris palestinianul. "Iubesc viața și îmi place să-i fac pe ceilalți fericiți, dar ce este viața mea când femei și copii sunt uciși și când (moscheea) Al-Aqsa a noastră este pângărită?".

Vineri, protestele împotriva măsurilor de securitate din centrul vechi al Ierusalimului au luat forma unor ciocniri între palestinieni și forțele de ordine israeliene. Violențele s-au soldat cu moartea a trei palestinieni și cu sute de răniți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...