Un parlamentar, VIZAT în dosarul în care a fost REŢINUT Radu Mazăre şi cel care i-ar fi dat MITA

Un parlamentar, VIZAT în dosarul în care a fost REŢINUT Radu Mazăre şi cel care i-ar fi dat MITA

Sursele citate nu au menţionat numele parlamentarului, dar au explicat în schimb că, urmare a faptului că în dosar este vizat şi acesta, propunerile de arestare preventivă vor fi judecate de instanţa supremă.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţie şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează, într-un comunicat de marţi seară, că Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, "reprezentant al unei societăţi comerciale", pentru dare de mită.

Cei doi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi, miercuri, instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă, a mai precizat sursa citată.

Potrivit ordonanțelor de reținere, la începutul anului 2011, primarul Radu Mazăre a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social "Henri Coandă", aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa.

Pe fondul demarării acestui proiect, susţin anchetatorii, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma a fi organizată.

"Astfel, în cursul anului 2011, (Morgenstern - n.r.) i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală", arată DNA.

În schimbul acestor sume de bani, mai susţin procurorii, Mazăre ar fi efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu, cum ar fi inițierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de Morgenstern.

Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de primarul Constanţei, în favoarea firmei respective, au fost cele, prin care, la solicitarea lui Morgenstern, a fost aprobată creșterea valorii contractului de achiziție cu suma de 3.722.910 lei fără TVA - circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, inițiată de Mazăre.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, a mai precizat DNA.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...