Un patron din Bacău a transformat o hală în bordel cu minore

Un patron din Bacău a transformat o hală în bordel cu minore

Un bărbat de 50 de ani s-a reprofilat pe industria sexului, racolând şi plasând adolescente la clienţii care frecventau biroul său dintr-un depozit unde funcţiona un club clandestin. Fetele jucau în spectacole cu caracter erotic şi întreţineau relaţii sexuale contracost, relatează Adevărul .

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe un om de afaceri în vârstă de 50 de ani la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru proxenetism, influenţarea declaraţiilor şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Bărbatul a fost obligat şi să le plătească victimelor sale daune morale ce totalizează 19.000 de lei. Decizia, pronunţată pe 6 octombrie, nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri din Bacău a transformat un birou dintr-o clădire cu destinaţie de depozit care îi aparţinea într-un spaţiu unde organiza petreceri cu ”fetiţe”, în timpul cărora abuzul de alcool, droguri şi substanţe psihoactive, dar şi folosirea prostituţiei erau practici curente. Bărbabatul de 50 de ani intermedia practic comerţul sexual.

Filmate în spectacole erotice

Printre fetele care practicau prostituţia s-au numărat şi copile cu vârste între 13 şi 17 ani, care proveneau din mediul rural sau de la liceele din municipiul Bacău, au stabilit poliţiştii. Pentru ”serviciile” prestate, printre care se numărau şi spectacole cu caracter erotic care erau filmate, primeau bani, alcool, sau substanţe stupefiante.

”După caz, acesta procura servicii sexuale pentru cunoştinţele sale care îi solicitau acest lucru, sau racola bărbaţi interesaţi să obţină astfel de servicii în folosul persoanelor care practicau prostituţia. Au existat, însă, şi situaţii când tinere deja iniţiate în această practică au beneficiat de înlesnirea activităţilor lor, fiindu-le mijlocit contactul cu persoane interesate să le cumpere serviciile sexuale. Totodată, în timpul petrecerilor organizate au fost determinate să desfăşoare spectacole cu caracter erotic, fiind filmate în astfel de ipostaze”, se menţionează în rechizitoriu.

Clubul clandestin a funcţionat în perioada 2014-martie 2019, iar anchetatorii spun că omul de afaceri a acţionat ca un proxenet, punându-le fetelor la dispoziţie imobilul pentru practicarea prostituţiei şi cooptând persoane interesate de serviciile sexuale oferite contra cost.

”Ştiu unde stai si cum te cheamă”

Lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care anchetatorii au efectuat percheziţii la depozitul din Bacău unde adolescentele se prostituau. Una dintre copile a fost audiată, prilej cu care a povestit cum se derulau petrecerile la care se consumau droguri, iar fetele erau plasate la clienţi ca să întreţină relaţii sexuale cu ei.

La scurt timp, minora şi-a schimbat declaraţiile, iar ulterior a recunoscut că făcuse acest lucru după ce a fost ameninţată în repetate rânduri de omul de afaceri. ”După ce am dat primele declaraţii am fost ameninţată de numitul C.C. M-a ameninţat atât pe Facebook, cât şi prin intermediul unor mesaje SMS”, a spus fata.

Anchetatorii i-au verificat contul de Facebook şi telefonul mobil şi au constatat că adolescenta fusese avertizată să nu mai facă declaraţii împotriva bărbatului de 50 de ani, în caz contrar va suporta consecinţele.

”Da cu cine crezi că faci tu circuri din astea fă panaramo... ţi-a zis garda că eşti martor protejat...stai cuminte...eu stiu unde stai si cum te cheamă...”

”Ai băgat în puşcărie nişte oameni ...eu zic să-ţi iei familia aia handicapată si să dispari din Bacău...că venim după tine.”

”Ai dat raportul la gardă azi?!..tu nu te gândeşti că ai nenorocit nişte oameni...zdreanţo..nu scapi..crede-mă”, sunt doar câteva dintre ameninţările primite de copilă.

Sechestru pe bani şi bunuri

”Din analiza convorbirilor extrase rezultă că, în data de 31.03.2019, începând cu ora 17,54, C. C. încearcă cu insistenţă să iniţieze un apel telefonic cu persoana vătămată. Aceasta refuză să preia apelul, iar ulterior evită să răspundă întrebărilor adresate prin intermediul mesaje scrise, menite să o chestioneze în legătură cu cele declarate în timpul audierilor. În consecinţă, inculpatul îi impută colaborarea cu organele judiciare, o ameninţă, o insultă, în aceeaşi frază, adresând injurii şi instituţiilor de aplicare a legii. În continuare, C.C. proferează ameninţări care o vizează pe minoră, dar şi pe apropiaţii acesteia susceptibili de a fi angrenaţi în acheta judiciară: <<dacă ajunge la mine treaba asta, vă tai pe toţi fraierilor de la mic la mare>>”, a stabilit procurorul de caz.

Ulterior, omul de afaceri a recunoscut în totalitate faptele de care era acuzat. Judecătorii au menţinut sechestrul asigurător dispus iniţial de procurorul de caz asupra tuturor bunurilor deţinute de bărbatul de 50 de ani (bunuri imobile, bunuri mobile, sume de bani aflate în conturile deţinute la unităţi bancare, acţiuni şi/sau părţi sociale deţinute la societăţi comerciale, precum şi orice alte bunuri deţinute sau care vor fi dobândite ulterior) ca o garanţie pentru plata daunelor morale stabilite de instanţă, dar şi pentru achitarea cheltuielilor judiciare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Alexandra Stan, din nou aproape goală