Un patron român a ajuns șef peste o bandă de hoți din Austria. Cum a fost prins în flagrant

Un patron român a ajuns șef peste o bandă de hoți din Austria. Cum a fost prins în flagrant

Autorii unor furturi de combustibil comise de-a lungul autostrăzilor din Austria Inferioară și Superioară au fost identificați, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Poliției de Stat din Austria Inferioară.

FOTO: Shutterstock

„Începând cu data de 6 septembrie 2022, ofițerii Inspectoratului de Poliție St. Pölten-FGP au înregistrat un număr tot mai mare de furturi de combustibil din rezervoarele camioanelor aflate în parcările de pe autostrăzile din Austria Inferioară și Austria Superioară. Furturile erau comise în timp ce șoferii de camioane dormeau”, se arată în comunicatul autorităților austriece.

În urma investigațiilor, polițiștii au reușit să identifice camioanele în care era transferată motorina și proprietarul companiei de care aparțineau vehiculele, un cetățean român în vârstă de 43 de ani.

Potrivit sursei citate, polițiștii au depistat trei camioane aparținând firmei românești și au prins în flagrant cinci suspecți români care furau combustibil din rezervoarele camioanelor parcate.

„În timpul unor măsuri de căutare intense, ofițerii secției de poliție din St. Pölten-FGP, împreună cu grupul operativ pentru combaterea infracționalității stradale din cadrul Biroului de poliție al provinciei Austria Inferioară, au reușit să depisteze, la 12 februarie 2023, un total de trei vehicule ale societății românești suspecte și să prindă în flagrant cinci suspecți români, cu vârste de 18, 22, 32, 43 și 65 de ani, ce furau combustibil dintr-un vehicul parcat într-o zonă de odihnă de-a lungul autostrăzii A 4 din Maria Ellend. În camionul condus de principalului suspect, patronul firmei în vârstă de 43 de ani, anchetatorii au găsit ascunsă o pompă de aspirație și furtunuri care au fost folosite pentru a „aspira” motorina din camioanele parcate”, menționează sursa citată.

Astfel, românii au putut astfel pompa combustibilul direct în rezervoarele camioanelor aparținând patronului. Pompa și furtunurile au fost puse sub sechestru.

În perioada 6 septembrie 2022 – 13 februarie 2023, hoții au dat o lovitură într-o zonă de odihnă de pe A4 din Fischamend și alte opt în parcările autostrăzilor din Pöchlarn, St. Pölten, Viehdorf, Kemmelbach, Göttlesbrunn, Rannersdorf, Schwechat (toate Austria Inferioară) și Murau (Austria Superioară).

În toată această perioadă, a fost furată motorină în valoare totală de 9.440 de euro și au fost cauzate pagube materiale totale de 480 de euro.

Potrivit anchetatorilor, doar suspectul principal, patronul firmei românești a mărturisit fapta. Acesta a fost arestat. Ceilalți patru suspecți au fost raportați la Parchetul din St. Pölten și sunt judecați în libertate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…