Un pilot militar rus luat prizonier a fost condamnat în Ucraina la 12 ani de închisoare

Un pilot militar rus luat prizonier a fost condamnat în Ucraina la 12 ani de închisoare

Un tribunal din Ucraina a condamnat la 12 ani de închisoare un pilot militar rus luat prizonier şi pe care justiţia de la Kiev l-a acuzat de încălcarea legilor războiului, a anunţat vineri Procuratura de Stat ucraineană, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres .

Imagini cu luptele din Harkov, FOTO: Captură Video

Pilotul armatei ruse, al cărui nume nu a fost precizat de justiţia ucraineană, era, potrivit acesteia, comandant secund al unităţii a şasea a Forţelor Aeriene din Districtul Militar Vest al armatei ruse.

El a primit, în martie 2022, ordinul de a distruge staţia de transmisiuni a radioteleviziunii ucrainene din provincia Harkov , care, se spune în comunicatul Procuraturii ucrainene, îndeplinea funcţii exclusiv civile.

Pilotul a executat ordinul lansând asupra obiectivului opt bombe FAB-500, care au avariat structura metalică a turnului de emisie, făcând imposibilă funcţionarea acestuia conform standardelor de siguranţă, şi au fost de asemenea distruse mai multe echipamente tehnice şi o parte a unei clădiri administrative.

Avionul de vânătoare-bombardament SU-34 pilotat de el a fost doborât de antiaeriana ucraineană, zece zile mai târziu.

Pilotul rus reuşise să se catapulteze, dar a fost capturat de ucraineni.

Dincolo de trimiterea în pușcărie, instanţa ucraineană a dispus pe „cale civilă" plata unor despăgubiri de 1,1 milioane de grivne (circa 28.000 de euro) pentru pagubele produse obiectivelor lovite în bombardament.

În urmă cu o săptămână, alţi doi soldaţi ruşi luaţi prizonieri şi acuzaţi de Ucraina că au participat la bombardarea unor zone rezidenţiale pe frontul din estul ţării, au fost condamnaţi la zece şi, respectiv, nouă ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro