Un pod de sticlă suspendat între doi munţi, inaugurat vineri în Vietnam

Un pod de sticlă suspendat între doi munţi, inaugurat vineri în Vietnam

Autorităţile din Vietnam au inaugurat vineri o lungă pasarelă din sticlă ce oferă pietonilor senzaţia că păşesc în gol la înălţimea de 150 de metri deasupra unei jungle luxuriante, informează AFP.

Această atracţie turistică, denumită "Bach Long" ("Dragon alb"), construită în provincia Son La din nord-vestul ţării, şerpuieşte de-a lungul unui versant montan înainte de a se termina printr-un pod suspendat deasupra unei văi spectaculoase şi are o lungime totală de 632 de metri.

"Să priveşti în jos este destul de impresionant la început, dar trebuie să avansezi cu încredere şi apoi e genial", a declarat unul dintre vizitatori, Nguyen Thi Trang.

Baza podului a fost realizată dintr-o sticlă consolidată de fabricaţie franceză şi poate să susţină până la 450 de persoane în acelaşi timp, oferind totodată o panoramă spectaculoasă asupra vegetaţiei de la sol.

"Plimbându-se pe acest pod, turiştii pot să admire frumuseţea naturii", a declarat Hoang Manh Duy, un reprezentant al companiei care administrează podul.

Compania în cauză afirmă că noul pod reprezintă cea mai lungă structură de sticlă din lume, doborând recordul de 526 de metri deţinut de celebrul pod suspendat din provincia chineză Guangdong.

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness vor anunţa luna viitoare dacă vor autentifica noul record.

Autorităţile vietnameze încearcă să atragă din nou fluxuri de vizitatori în ţară după ce graniţele naţionale au rămas închise timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, fapt care i-a împiedicat pe turiştii străini să ajungă în Vietnam.

La jumătatea lunii martie, această ţară comunistă a anulat carantina obligatorie pentru vizitatorii internaţionali şi a reintrodus excepţiile de viză pentru turiştii din 13 ţări.

Vietnamul se pregăteşte să găzduiască peste două săptămâni Jocurile Asiei de Sud-Est, unde sunt aşteptaţi să participe peste 10.000 de sportivi şi însoţitori ai acestora.

"Bach Long" este cel de-al treilea pod din sticlă construit în Vietnam. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu