Un politician rus, amenințat cu „barosul” lui Prigojin după ce și-a petrecut vacanța de sărbători în Mexic VIDEO

Un politician rus, amenințat cu „barosul” lui Prigojin după ce și-a petrecut vacanța de sărbători în Mexic VIDEO

Maksim Vasiliev, membru al parlamentului regional din Kursk, regiune situată la granița cu Ucraina, a fost amenințat cu „barosul” mercenarilor Wagner după ce a transmis urări de Anoul Nou din Mexic, destinație aleasă de deputatul rus pentru vacanța cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Maxim Vasiliev FOTO vteme46/ VK via RBC.ru

„La fel ca mii de compatrioţi de-ai mei sunt scandalizat de salutul video transmis din Mexic de către membrul parlamentului regional Kursk, Maksim Vasiliev”, a reacţionat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, pe canalul său de Telegram.

Guvernatorul Kurskului a calificat drept „lipsită de etică” vacanţa de lux a lui Maksim Vasiliev pe timp de război.

Într-un filmuleț făcut public cu ocazia Anului Nou, Vasiliev urează „mulţi bani şi bună dispoziţie” de la un bar de pe o plajă din Mexic, în timp ce bea bere dintr-o halbă şi mănâncă crab.

Acest gest a provocat furie în rândul unor internauți ruși și i-a adus amenințări cu „barosul” lui Prigojin.

„Culme a cinismului şi inumanităţii. Nici patrie, nici drapel. Nici onoare, nici demnitate. Şi nici creier”, a reacționat secretarul Consiliului General al partidului Rusia Unită, Andrei Turciak, care i-a cerut lui Maksim Vasiliev, precum şi soţiei sale Svetlana să-şi depună mandatele.

„Nu ştiu ce va determina cuplul Vasiliev să ia o decizie în acest sens: barosul celor de la Wagner, un şut în fund din partea lui Starovoit sau conştientizarea nimicniciei sale, chiar şi cu întârziere. Dar sper că, după sărbătorile de iarnă, rândurile deputaţilor din Kursk se vor subţia”, a adăugat Turciak pe canalul său de Telegram.

Secretarul Consiliului General al Rusiei Unite a făcut aluzie astfel la uciderea cu barosul a unui mercenar Wagner care dezertase de pe frontul din Ucraina.

Vasiliev, care a fost o perioadă îndelungată deputat din partea comuniştilor, este în prezent parlamentar independent, în timp ce soţia sa face parte din grupul parlamentar din Kursk al Rusiei Unite, partidul care asigură baza electorală a regimului Putin.

În trecut, Vasiliev s-a arătat a fi un susţinător înfocat al războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei. El a calificat drept exagerată agitaţia legată de urarea sa de Anul Nou, relatează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele