Un portar argentinian a marcat golul carierei direct din propriul careu. Ar putea stabili recordul pentru golul de la cea mai mare distanță

Un portar argentinian a marcat golul carierei direct din propriul careu. Ar putea stabili recordul pentru golul de la cea mai mare distanță

Un portar argentinian a reușit să înscrie direct din propriul careu cu o execuție care se poate vedea o dată în viață. Golul său ar putea intra direct în Cartea Recordurilor.

Foto captura Twitter

Leandro Requena, a marcat unul din cele mai spectaculoase goluri pe care și cei mai înfocați fani ai fotbalului le văd o dată în viață. El a înscris în victoria echipei sale, Cobresal, cu scorul de 3-1, împotriva celor de la Colo-Colo, în prima ligă din Chile.

Formația sa conducea cu 2-0 în minutul 77, atunci când Requena a repus mingea în teren și și-a încercat norocul direct la poarta adversă profitând de faptul că portarul advers era mult ieșit din propriul careu.

Portarul advers, Brayan Cortes, a fost prins pe picior greșit de degajarea lungă a lui Requena și nu a mai putut ajunge mingea acestuia. Mai mult, acesta s-a împiedicat în timp ce încerca cu greu să respingă mingea care a depășit linia porții.

„Am vrut să degajez rapid mingea, așa cum am făcut de atâtea ori, să încerc să-l prind pe rival pe garda jos și a ieșit puțin mai puternic decât în ​​mod normal.

Primul lucru pe care l-am făcut imediat ce am degajat mingea a fost să mă țin de cap pentru că erau doi jucători în poziție clară pentru a contraataca și mi-am dat seama că a trecut mult.

Când am văzut că lovitura i-a făcut dificilă lui Brayan și a trecut pe lângă el, m-am gândit că mingea poate intra.”, a declarat Leandro Requena pentru Radio Bio Bio Chile.

Cei de la TNT Sports Chile au confirmat că golul a fost marcat de la 101 metri distanță și ar putea doborî recordul pentru golul marcat de la cea mai mare distanță din istorie.

Recordul actual din Cartea Recordurilor este deținut de Tom King, care în 2021 marca de la 96.01 metri într-un meci dintre Newport County și Cheltenham Town, din a patra ligă engleză.

„L-am întrebat pe Juan Silva, managerul clubului, dacă se va face cererea pentru înregistrarea cu adevărat și mi-a spus ‘evident că da’. Așa că acum așteptăm ceea ce este necesar pentru a verifica care a fost cu adevărat distanța.”, a declarat Requena la finalul partidei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...