Un prim contingent de soldaţi ucraineni este instruit pe teritoriul Marii Britanii

Un prim contingent de soldaţi ucraineni este instruit pe teritoriul Marii Britanii

Conform unui acord între Kiev şi Londra, circa 10.000 de soldaţi ucraineni urmează să fie instruiţi în următoarele luni în Marea Britanie. Un prim contingent a sosit joi în teritoriul britanic şi a fost întâmpinat de ministrul Apărării Ben Walllace.

„Acest nou program de instruire ambiţios este următoarea fază în sprijinul Regatului Unit pentru forţele armate ale Ucrainei în lupta lor împotriva agresiunii ruse”, a declarat Wallace.

„Folosind expertiza de talie mondială a armatei britanice, vom ajuta Ucraina să-şi reconstruiască forţele şi să amplifice rezistenţa în contextul în care îşi apără suveranitatea ţării şi dreptul de a-şi alege propriul viitor”, a adăugat ministrul britanic, citat de agenţia de presă DPA.

Circa 1.050 de militari britanici sunt implicaţi în acest program de instruire prevăzut să aibă loc derula în locaţii din nord-vestul, sud-vestul şi sud-estul Angliei.

Bazat pe instruirea de bază a soldatului britanic, programul prevede cursuri de manipulare a armelor, ajutor de urgenţă pe câmpul de luptă, tactici de patrulare şi reguli de conduită în conflictele armate, transmite DPA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”