Un primar rus oferă pachete cu legume proaspete familiilor bărbaților înrolați să lupte în Ucraina

Un primar rus oferă pachete cu legume proaspete familiilor bărbaților înrolați să lupte în Ucraina

Familiilor unor militari ruși mobilizați în Ucraina li s-a oferit un pachet alimentar de către primarul orașului lor: o pungă de legume gratuită, respectiv varză, cartofi, morcovi, ceapă și sfeclă roșie.

Familiile militarilor ruși vor primi pachete alimentare

Jurnalistul BBC Francis Scarr a postat luni un clip tradus de la televiziunea rusă pe Twitter. În clip, primarul Evgeny Grigoriev, un oficial din orașul siberian Yakutsk, a declarat că familiile rezidenților mobilizați vor putea primi „un pachet de alimente” în această lună, scrie businessinsider.com.

Grigoriev a spus că pachetul va conține legume proaspete, inclusiv „varză, cartofi, morcov, sfeclă roșie și ceapă”.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară parțială și a chemat 300.000 de rezerviști ai armatei să lupte în Ucraina, după luni de pierderi grele în război.

Videoclipurile care au circulat pe rețelele de socializare la câteva zile după ce mobilizarea a fost anunțată au arătat familii cu ochi în lacrimi care își luau rămas bun de la bărbații recrutați în război și lupte de stradă cu ofițerii armatei care aduceau recrutați.

În urma ordinului lui Putin, punctele de trecere a frontierei terestre au înregistrat o creștere a traficului. Prețul biletelor de avion pentru a părăsi țara a crescut vertiginos, unii alegând să fugă din Rusia decât să lupte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...