Un prinț saudit a fost executat pentru uciderea unui cetățean de rând

Arabia Saudită a anunțat, marți, executarea unui prinț, membru al familiei conducătoare Al-Saud, pentru uciderea unui cetățean saudit, un eveniment rar în regat, informează France Presse.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a precizat că prințul Turki Bin Saud Bin Turki Bin Saud Al-Kabir a fost executat pentru că a împușcat și ucis un saudit în urma unei lupte colective.

Prințul a fost omorât în capitala Riad, se adaugă în comunicatul difuzat de agenția oficială de știri SPA.

Executarea unui prinț este rară în acest regat în care familia conducătoare numără mii de membri care au toți titlul de prinț sau prințesă.

Acest anunț a stârnit reacții mixte pe Twitter.

"Aplicarea legii divine nu face nicio diferență între un prinț și un cetățean simplu. Suntem cu toții egali în această țară", scrie Mubarak Al Dhafer, un internaut.

"Au trecut numai trei ani între crimă și executare", a menționat avocatul Abderrahman al-Lahem, salutând "determinarea" autorităților de a aplica legea, deoarece, a amintit el, procesul judiciar în alte cazuri "durează mult mai mult timp".

Aceasta este cea de-a 134-a execuție în regat de la începutul anului, potrivit unui calcul realizat pe baza comunicatelor oficiale.

Organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International se alarmează de mai multe luni de numărul tot mai mare de execuții. Ea a cerut Riadului ''să impună un moratoriu privind execuțiile și abolirea pedepsei cu moartea o dată pentru totdeauna".

În 2015, 153 de persoane au fost executate în Arabia Saudită, cel mai înalt nivel din 20 de ani, potrivit AFP.

Autoritățile invocă intimidarea pentru a justifica pedeapsa cu moartea, aplicată în cazuri de terorism, crimă, viol, jaf armat și trafic de droguri.

Arabia Saudită este a treia țară cu cele mai multe execuții, după Iran și Pakistan, potrivit unui clasament al Amnesty International.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc