Un proiect privind contestaţia în anulare la sentinţele pronunţate de completurile de 5 de la ÎCCJ - trimis de MJ spre avizare la CSM (surse)

Un proiect privind contestaţia în anulare la sentinţele pronunţate de completurile de 5 de la ÎCCJ - trimis de MJ spre avizare la CSM (surse)

Bucureşti, 22 mar /Agerpres/ - Un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru luarea unor măsuri referitoare la contestaţia în anulare în cazul completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte a fost trimis de Ministerul Justiţiei spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unor surse judiciare.

"Contestaţia în anulare pentru motivul prevăzut de art. 426 lit. d) teza I C.p.p. împotriva hotărârilor judecătoreşti definitive pronunţate în apel de către complete de 5 judecători ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după intrarea în vigoare a Codului de procedură penală şi pentru care termenul de introducere a contestaţiei în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuţi de art. 427 alin. (1) C.p.p., în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în proiect.

Conform aceleiaşi surse, în cazul în care se admite contestaţia în anulare formulată în condiţiile primului alineat, cursul termenului prescripţiei răspunderii penale "se suspendă de la data desfiinţării hotărârii a cărei anulare se cere şi până la data pronunţării unei hotărâri ca urmare a rejudecării apelului".

Sursele judiciare au precizat că Ministerul Justiţiei a mai transmis către CSM un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi un proiect de modificare şi completare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a altor acte normative. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro