Un propagandist al lui Putin a fost condamnat la zece ani de închisoare în Ucraina

Un propagandist al lui Putin a fost condamnat la zece ani de închisoare în Ucraina

Propagandistul rus de origine armeană Armen Gasparian a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru rolul său în promovarea narațiunii conform căreia Ucraina trebuie „denazificată” și pentru incitare la genocid, a anunțat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Propagandistul Armen Gasparian FOTO Wikimedia

Ancheta în cazul Gasparian a fost efectuată de SBU în colaborare cu Parchetul General al Ucrainei, transmite The Kyiv Independent.

Gasparian a fost găsit vinovat pentru mai multe capete de acuzare, printre care apeluri publice la genocid împotriva ucrainenilor și răsturnarea violentă a Guvernului ucrainean, precum și încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei.

Propagandistul pro-Kremlin a fost condamnat în contumacie, deoarece se află probabil undeva în Rusia.

Armen Gasparian este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai narațiunii conform căreia Ucraina trebuie „denazificată”, un pretext fals folosit de Vladimir Putin pentru a-și lansa vărsarea de sânge din Ucraina.

El a scris chiar și o carte intitulată „Denazificarea Ucrainei”. Publicată în 2018, cartea oferă o interpretare pseudo-istorică a Ucrainei și cere un atac din partea Rusiei asupra vecinului său.

Afirmațiile conform cărora nazismul este oarecum răspândit în Ucraina zilelor noastre au fost complet respinse, în condițiile în care extrema dreaptă aproape că nu există pe scena politică de la Kiev, iar țara vecină are un președinte de origine evreiască.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?