Un propagandist rus care s-a afișat la un spectacol cu craniul unui soldat ucrainean a fost împușcat în cap

Un propagandist rus care s-a afișat la un spectacol cu craniul unui soldat ucrainean a fost împușcat în cap

Propagandistul rus care se presupune că a inventat „Z”-ul ca simbol al agresiunii militare a Kremlinului împotriva Ucrainei și care a ținut un discurs anti-ucrainean ținând în mână craniul unui apărător al orașului Mariupol a fost grav rănit în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei.

Igor Mangușev, alia „Bereg” FOTO Bereg Time

Potrivit presei de stat de la Moscova, Igor Mangușev, prezentat drept consultant politic și ofițer, a fost împușcat în cap în circumstanțe neclare. Canale de Telegram aparținând un bloggeri militari ruși au confirmat informația.

Mai multe fotografii distribuite pe rețele de socializare îl arată pe Mangușev pe un pat de spital și bandajat la nivelul capului.

„Vă mai amintiți de ciudatul și sadicul Igor Mangușev, care a urcat pe o șcenă cu craniul unui soldat ucrainean ucis din Mariupol? Ei bine, spectacolul cu craniul altcuiva i-a adus necazuri. Mangușev a fost împușcat în cap. El este încă în viață, dar cu o astfel de accidentare, perspectivele nu sunt prea bune pentru el. Karma lovește de fiecare dată”, a scris jurnalistul ucrainean Denis Kazanski.

Igor Mangușev pe patul de spital

Igor Mangușev pe patul de spital

Potrivit primelor informații cunoscute public, Igor Mangușev a fost împușcat în orașul Kadievka (Stahanov pentru ruși, n. red.), din regiunea Lugansk. Starea sa este „gravă, dar stabilă, cu tendință negativă”.

Circulă informații că Mangușev, comandant al unui pluton al miliției separatiștilor pro-ruși din Lugansk, nu a fost rănit în luptă. Potrivit canalului de Telegram „MIG”, acesta a fost împușcat de la mică distanță, cu un pistol, la un punct de control din Kadievka. Nu este clar cine și de ce l-a țintit, dar zvonurile arată cu degetul spre combatanți ai liderului cecen Ramzan Kadîrov.

În august anul trect, Mangușev a urcat pe o scenă ținând în mână, potrivit lui, capul unui soldat ucrainean ucis la Mariupol. El a susținut atunci că Rusia luptă împotriva „ideei de Ucraina ca stat anti-rus” și a cerut uciderea tuturor persoanelor care cred acest lucru.

Autoritățile ucrainene au adus acest caz în atenția ONU, denunțând o nouă dovadă a încălcării dreptului internațional umanitar.

Igor „Bereg” Mangușev este liderul mișcării de extremă dreaptă „Rusia Strălucitoare”. Potrivit portalului Meduza, el este cel care a propus litera „Z” ca simbol al invaziei ruse în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro