Un prosper om de afaceri şi fost deputat ucrainean a fost reținut într-o stațiune din Alpii francezi

Un prosper om de afaceri şi fost deputat ucrainean a fost reținut într-o stațiune din Alpii francezi

Un prosper om de afaceri şi fost deputat ucrainean care face obiectul unei cereri de extrădare pentru „infracţiuni financiare" a fost reţinut marţi seara în staţiunea de schi Courchevel, din Alpii francezi, au indicat miercuri surse judiciare citate de AFP şi Reuters.

Kostiantin Jevago a fost reținut în Franța

Kostiantin Jevago, în vârstă de 48 de ani, principalul acţionar al societăţii Ferrexpo, listată la bursa din Londra, figura din 2021 pe lista persoanelor căutate a Kievului.

Procurorul general al Ucrainei , Andrii Kostin, a salutat arestarea, într-un comunicat publicat miercuri în care se precizează că omul de afaceri este bănuit de „organizarea achiziţiei unei bănci comerciale pe bază de fonduri obţinute ilegal în proporţii importante".

Are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari

Jevago are o avere estimată acum de Forbes la 1,3 miliarde de dolari, faţă de 2,3 miliarde anul trecut, din cauza războiului. Acesta este bănuit că a deturnat 113 milioane de dolari de la banca sa, Finance & Credit Bank, intrată în faliment în 2015.

Omul de afaceri a fost deputat în parlamentul ucrainean din 1998 până în 2019, atât ca independent, cât şi în tabăra fostei şefe a executivului Iulia Timoşenko, fiind învins în alegerile legislative de un candidat din partidul lui Volodimir Zelenski, tocmai ales la preşedinţia ţării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...