Un raport care dă fiori/Cea mai mare amenințare letală pentru SUA din prezent

Un raport care dă fiori/Cea mai mare amenințare letală pentru SUA din prezent

Un raport recent publicat în 2023 de către Comunitatea de Informații din Statele Unite intitulat ”Evaluarea anuală a amenințărilor” la adresa securități naționale din SUA dezvăluie care este ”cel mai letal pericol” cu care se confruntă țara. Acesta îl constituie grupările neo-naziste, rasiste și extremiste, care reprezintă o amenințare mai mare pentru SUA decât Rusia și China.

Extremiștii „apocalipsei” Americii devin serioși, ei recrutează personal militar veteran și activ. În plus, au început să atace infrastructura critică, potrivit NZ Herald.

Această amenințare din partea grupărilor extremiste din Statele Unite este înaintea expansionismului agresiv manifestat de președintele chinez Xi Jinping și a invaziei Ucrainei declanșate de președintele rus Vladimir Putin.

Și aceste grupuri „cred că recrutarea de militari îi va ajuta să organizeze celule pentru atacuri împotriva minorităților sau instituțiilor care se opun ideologiei lor”, avertizează raportul.

Un nou sondaj al Brookings Institution a constatat că 16% dintre americani sunt de acord cu afirmația: „Deoarece lucrurile s-au îndepărtat atât de mult, adevărații patrioți americani ar putea fi nevoiți să recurgă la violență pentru a ne salva țara”.

Dar statisticile de aplicare a legii arată că un număr tot mai mare de extremiști aleg deja să facă acest lucru. În 2022, au existat 26 de „atacuri fizice reale” asupra instalațiilor electrice din Statele Unite. Este mult mai mult decât cele 8 cazuri din 2021.

„Grupurile extremiste au îndemnat de mult membrii să se alăture armatei lor pentru a se antrena cu arme, tactici și conducere”, se arată într-un raport special al crizei emergente publicat de Military. „Cea mai obișnuită cale către extremism poate fi după serviciu, când veteranii... se luptă să facă pace cu timpul petrecut în armată și încearcă să-și construiască o nouă viață ca civil.”

Printre recrutorii activi se numără milițiile și bandele extremiștilor precum Patriot Front, Atomwaffen, Oath Keepers și mișcarea Boogaloo. Astfel de grupuri deja „antrenează militarii și recrutează în mod activ membri și veterani pentru că îi văd ca un atu pentru orice cauză pe care o urmăresc”.

„Există o ideologie subiacentă a rasismului în rândul mișcării naționaliste creștine care le leagă de grupuri naționaliste albe care se bazează pe concepte vechi și noi pentru a promova supremația albă”, arată sondajul Brookings efectuat în SUA.

„Principalul lucru care menține sistemul anti-albi în funcțiune este rețeaua electrică”, declară un manifest neo-nazist. „Acesta este ceva care este mai ușor decât crezi. În toată țara sunt lovite stații de distribuție a energiei electrice.”

Analiștii spun că singurul lucru care unește diversele dogme ale mișcărilor neo-naziste și naționaliste creștine din SUA este credința în „acceleraționism”. Propaganda apocaliptică a acestor grupări extremiste din Statele Unite cere suporterilor să aleagă ținte „care fac cel mai mult daune sistemului și declanșează revoluție și haos”.

Pe 3 decembrie anul trecut, două transformatoare ale rețelei electrice din Moore County, Carolina de Nord, au fost atacate de lunetişti. Întreruperea rezultată a lăsat 40.000 de locuitori fără curent pentru câteva zile, chiar dacă temperaturile au scăzut sub zero. Statisticile FBI privind terorismul intern au înregistrat 1981 de atacuri teroriste interne în 2013, iar în 2021, acest număr a crescut la 9049.

"Ești serios? Credeți că extremiștii violenți motivați rasial și etnic sunt cea mai letală amenințare cu care se confruntă americanii?”. Directorul Comunității de Informații Naționale, Avril Haines, a răspuns: „Da, domnule, în ceea ce privește numărul de persoane ucise sau rănite”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...